Till senaste kommentaren

Är parabol bättre än fiber-TV?

Hej
Vilket är bäst mellan parabol och TV via fiber? Är det någon skillnad i bildkvalitén samt om någon påverkas mer av yttre störningar?

Kommentarer

 • Hej Knut

  Vilken rolig fråga. Självklart så vill man ju få ut den absoluta bästa bildkvalitén när man tittar på film eller fotboll. Det är ju faktiskt en fördel att kunna se bollen på planen och inte en massa pixlar som flimrar.

  Generellt kan man ju säga att det är något bättre kvalité via Parabol. Men det har inget med fibern i sig att göra utan det handlar om att TV-leverantörerna som levererar i fibernätet komprimerar den signalen mer, det är inget som stadsnätet påverkar.
  Nackdelen med parabol är dock att störningar i signalen kan uppstå vid dåligt väder, vilket inte händer med TV via fiber.

  Om du vill veta ännu mer om vad det finns för fördelar och nackdelar mellan dom olika rekommenderar jag att du pratar med tjänsteleverantören. Jag hoppas att du hittar ett alternativ som känns bäst för dig och att du får njuta av både film och sport utan att bli avbruten av myrornas krig.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Nina Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.