Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skillnad på UR Play och UR Skola?

Hejsan!
Jag undrade bara vad skillnaden är mellan urplay och urskola, tittade på en dokumentär på urplay som också fanns på urskola. Så kan de program som finns på urplay också finnas på urskola?

Kommentarer

 • Hej!

  Just nu finns många program på båda spelarna. Vi håller på att utveckla och testa hur det ska bli en tydligare uppdelning.

  http://urskola.se/ är speciellt framtagen för undervisningsverksamhet. Här finns programmen ordnade efter skolämnen och utbildningsnivå. De flesta programmen finns för uppspelning under flera år.

  http://urplay.se/ är tänkt för den bredare kunskapstörstande allmänheten och här finns programmen, av upphovsrättsliga skäl, i ca sex månader.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Hej,

  Jag är nyfiken på varför jag inte kan hitta programm från urskola.se i UR Play?

  Jag försöker till exempel att streama programmet Kvalitet, men hittar den inte på UR Play. För att titta på den serien måste jag surfa in på urskola.se.

  Jag tycker att idén med urskola.se verkar jättebra. Samtidigt tycker jag att iOs-appen UR Play fungerar jättebra. För mig är det logiska att integrera olika verksamheter snarare än att dela upp dem.

  Finns det någon tanke bakom varför man aktivt separerar på de olika tjänsterna? Jag tycker programmen från båda delar är jättespännande och vill gärna ha dem så tillgängligt som möjligt!

  Tomas Hedlund
 • Hejsan!

  Vad trevligt att du uppskattar våra program och tjänster.

  I dagsläget har vi ingen app till UR Skola utan man måste precis som du skriver surfa in på https://urskola.se/ Just denna serie har några år på nacken och repriseras nu och då har vi inte möjlighet att visa den via båda kanalerna.

  Jag tar vidare dina synpunkter på hur vi utformat våra "webbar".

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Hej!
  Min dotter är hemma från skolan på grund av sensoriska svårigheter. Hur kan hon få tillgång till URskola? Det skulle hjälpa henne enormt att kunna titta på det som hennes kamrater har tillgång till.

  Vänliga hälsningar
  en mamma
  Mamman
 • Hejsan!
  Många program finns att se utan att logga in på urskola.se men de som behövs inloggning på skall hon kunna få inloggning via den skola som hon går i, läraren skall ha detta om skolan har avtal med någon Mediecentral.
  Eva
 • Hej kan jag som privatperson få tillgång till urplay skola på något sätt
  Anna Andersson
 • Hej Anna!
  Det går tyvärr inte att som privatperson logga in och se det låsta utbudet på urskola.se. Det är bara skolor som kan logga in via en mediecentral som kan komma åt dessa program, det har med upphovsrätter att göra.
  Catharina Kundtjänst
 • Hej! Jag vill (som flera andra ovan) säga att det vore toppen med EN app med hela utbudet från både UR och urskola.

  Samt bättre sökmöjligheter känns nästan slumpartat hur man ska söka. Om jag ex söker på "författare" får jag förslag på föreläsningar från en rad olika bokmässor (från flera olika år) medan sökordet "bokmässa" bara ger en endaste träff (från 2013...).

  Möjlighet att kombinera fritext sökningar med flera olika målgrupper (ex både högskola, allmänhet och folkhögskola) och medietyp (radio/tv) vore även önskvärt.
  Ida
 • Hej Ida!

  Tack för dina kommentarer. Vi vidarebefordrar dessa till våra webbutvecklare.

  Vänlig hälsning
  Helena
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.