Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Samsung TV och UR Play

Jag kan spela upp svt1 och svt 2 via svt.play på vår ett år gamla Samsung TV. Däremot går det inte att spela upp program från Kunskapskanalen via ur.play. Går det att åtgärda?

Kommentarer

 • Hej Willy!
  Menar du via Chromecast eller menar du direkt via TV:n (Smart)? Vi har ju en egen app och den fungerar inte exakt som SVT:s.

  Med vänlig hälsning,

  Eva Kundtjänst
 • Samma sak händer på min Samsung smart TV. Det går inte att spela upp Irland med Simon Reve.

  Per Eriksson
 • Hej Per!

  Tack för att du hör av dig. Vi ber våra utvecklare titta till vad det kan vara för fel när det gäller Chromecast och Samsung.

  Hoppas du har möjlighet att titta på annat sätt tills vidare.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Märkligt nog fungerar SvTPlay helt utan problem. Det har tidigare gått utmärkt att titta även på URPlay.Min tv är en Samsung 55 tums smart tv HD ultra. Några problem finns inte när jag spelar URPlay på datorn med Windows 10 eller på min smartphone eller surfplatta med Android..

  Per Eriksson
 • Hej igen!

  Ja, vi har precis uppdaterat våra spelare och detta kan vara en bugg som uppstått. Våra utvecklare är på bollen och försöker ordna till allt vart eftersom det är möjligt. Vi är jättetacksamma för alla som hör av sig om problem.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Hej
  Är konsument.
  Tänkte titta på "Skolpojkarna" men det gick inte. Det stod något om "Webbläsaren ...". Antog att jag hade en gammal (icke uppdaterad version av) webbläsare. Försökte uppdatera vår Samsung TV´s webbläsare - Men det gick inte för sig. Kan ni justera utifrån att ni "uppdaterat era spelare"?

  Fakta om vår TV:
  Modellkontrakt: UE48H6415
  Programversion: T-MST14DEUC-2860.2, BT-S
  Sin-Miconagruppen-version: T-MST14DEUS-1008

  Mvh/Hans

  Hans Johansson
 • Hej Hans!
  Vi ber våra tekniker kika på detta.

  Catharina Kundtjänst
 • Jag har en Tv Samsung Led 40 6415, som jag använder för SVT-play och UR-play. Dom senaste veckorna har jag inte kunnat se program från exempelvis Kunskapskanalen genom att använda länken till UR-play. Jag hänvisas till tekniska möjligheter att åtgärda problemet, men det finns inte någon fungerande möjlighet för mig.
  Kan ni hjälpa till med problemet?
  Med vänlig hälsning

  Björn Espell
 • Nu är det verkligen hög tid för UR att fixa URPlay!

  Per Eriksson
 • kan inte se ur play längre för att ni har uppdaterat nåt som alla andra inte kan göra på sina smart tv!!!!!!!!

  andreas
 • Hej UR Kundtjänst & Daniel/Teknikchef

  Behöver ni några uppgifter från oss med s.k. Smart-tv (och vill kunna titta på ers program (igen)?

  Vad är er plan? Ni får gärna delge oss som undrar/väntar.

  Med vänlig hälsning,
  Hans

  Hans
 • Hej Hans!
  Vet att vi håller på att jobba med detta, har skickat din fråga vidare och återkommer så fort jag vet mer.

  Eva Kundtjänst
 • Nu har ni snart haft en månad på er att fixa problemet. Fortfarande ser det ut så här när man försöker titta på URPlay; se bifogad fil.

  Bifogad fil:
  https://kundo.se/site_media/attachment/forum_80...

  Per Eriksson
 • Hej Per,
  Du behöver installera Adobe Flash Player om du ska titta på UR Play i Firefox på en Windows 10 dator. Om du inte vill installera Adobe Flash Player så kan du använda dig av webbläsarna Edge eller Chrome.
  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
 • Men det många utav oss säger är att det inte går att uppdatera webbläsare på en Samsung SMART-TV.
  Och på många TV-apparater går det inte att köra Edge eller Chrome..

  Det du menar Daniel, är att ni inte vill att alla ska kunna se era program vilket är för mig ett rätt korkat upplägg.

  Andreas
 • Hej Andreas,
  I inlägget ovan anger jag att det handlar om en Windows 10 dator. Det är vad jag kunde se använts för att göra inlägget. Det framgick inte att det var en Smart TV som inte kunde ladda Flash. Vi vill absolut att ni ska titta på våra program.

  Tyvärr har vi inte tagit ett helhetsgrepp kring hur vi ska hantera alla olika enheter och versioner av operativsystem som lever kvar samtidigt som nya dyker upp. Vårat upplägg från början var att förlita oss på att HTML5 skulle lösa problemet med speciallösningar beroende på val av operativsystem och webbläsare. Tyvärr har det inte blivit så. Och att UR Play har fungerat på Smart TV apparater har berott på att vi haft en gammal Flash spelare.

  Men det spelar ingen roll. Vi framstår ändå som sopiga.
  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
 • Ursäkta, men det här var litet av godda´yxskaft. Jag har inga som helst problem att titta på URPlay på min dator med operativsystemet Windows 10 Anniversery. Vad problemet gäller är att det inte längre går att titta på URPlay på min smart-tv av märket Samsung. Självklart kan jag titta på datorskärmen, men det är en viss skillnad att titta på TV på en 19 tumsskärm kämfört med en 55 tumsskärm.

  Per Eriksson
 • Per, exakt.

  Och att UR plays Teknikchef sen skriver att "Tyvärr har vi inte tagit ett helhetsgrepp kring hur vi ska hantera alla olika enheter och versioner av operativsystem som lever kvar samtidigt som nya dyker upp." - Det blir ju lite som att skjuta från höften för att rädda ett utav dagens problem. Är det inte då bättre att se över alla tv leverantörer och se vad som är möjligt att kunna spela upp på dessa för att en kunna rätta sig efter deras krav? Jag tror ju inte att Samsung eller Sony kommer att rätta sig efter vad UR Play väljer att köra för Flash..................................................... Korridorsbeslut trodde jag tillhörde 90-talet, men tydligen inte.

  Andreas
 • Hej Andreas och Per,
  Funkar någon av dessa i era Smart TVs?

  http://urplay.se/program/196474-grekland-med-si...

  http://urskola.se/Produkter/196474-Grekland-med...

  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
 • Kan tyvärr inte öppna mailen i TVn. Har du lusta att skriva ut hela adressen här så kan jag skriva in den manuellt i TVn?

  Andreas
 • Du kan gå till urskola.se och försöka spela upp ett tv program.
  Du bör inte få meddelandet om att uppgradera flash.
  Frågan är om videon spelas upp.

  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
 • Nej, ingen av de föreslagna länkarna fungerar. Om man går in på ur.skola.se får man exakt samma felmeddelande, dock med en annan layout. Varför kan ni inte ta kontakt med kollegerna på SvT Play och fråga hur de gör? SvT Play fungerar alldeles utmärkt (liksom UR Play gjorde innan ni började mixtra med den).

  Per Eriksson
 • Hej Per,
  tack för att du provade länkarna. Vi ska se vad vi kan göra för att UR Play åter skall fungera i Samsung Smart TV och självklart har vi kontakt med SVT.
  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
 • Tack för svaret. Hoppas det ordnar upp sig inom en överskådlig framtid. En annan sak. Efter er senaste uppgradering har det inträffat att appen UR Play inte längre är kompatibel med min drygt ett år gamla Sony Xperia smartphone. Varför?

  Per Eriksson
 • Hej igen Per!

  Det låter inte bra att den inte fungerar längre. Vi kommer göra en korrigering av Android-appen inom kort (förhoppningsvis innan februari) som tar hänsyn till lite äldre versioner dvs 4.xx Vi återkommer när det är fixat.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Nu ger jag upp på URPlay. Ni har haft evigheter på er att fixa sidan. Inget har hjälpt. Jag har t.o.m. klagat hos UR:s vd. Som tur är finns mycket av Kunskapskanalens utbud även på SVTPlay, som fungerar utmärkt)..

  Per Eriksson
 • Verkligen tråkigt Per,
  jag förstår att du vill ha enkelheten med att använda dig av dom funktioner som kommer med TV:n. Hoppas vi kan vinna dig tillbaka som tittare inom en snar framtid.
  Vänligen
  Daniel

  Daniel Elliott IT/Teknikchef
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.