Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ris och ros om program om funktion

Hej! Tack för ert program PK mannen, och avsnittet om funktionsnormer. Det var välgjort, intressant och som vän till två av de som är med i programmet var jag extra belåten. De var klockrena som alltid. Sketchen var härlig, Musse är alltid bra och jag gillade att ni hade "bakom kameran" klipp.

En fatal brist gjordes dock, som jag vill uppmärksamma (känns som om jag alltid måste göra det):

Ni berörde bara fysiska funktionsnedsättningar och förbisåg totalt de psykiska. Och det handlar inte om kvotering, att ni måste klämma in alla i ett kort program. Psykiska funktionsnedsättningar är stigmatiserade, skambelagda på andra sätt, och en är utsatt på helt andra sätt när det just INTE syns. Som en som har båda sorternas funktionsvariationer tycker jag att ni gjorde en miss i detta. Det bidrar till den föråldrade synen på funktion och norm. Samt att just att inte ens program som understryker utanförskapet som temat är kopplat till, då missar en så stor grupp i sakfrågan. Jag själv jobbar med båda dessa teman, genom scenkonst och föreläsningar, och det är en återkommande miss i media som vi borde kommit förbi. 

Bättre lycka nästa gång.
Henrik Wenne Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för att du tog dig tid att skriva till oss och trevligt att du uppskattade programmet trots denna brist. Vi tar det vidare till redaktionen och även som lärdom till framtida produktioner.

    Med vänlig hälsning,
    Robban Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.