Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Opartiskhet som går för långt

Eftersom SVT måste vara opartiska ska inte SVT producera tv-program där man tillåter rasistiska politiker att skaffa sig ett bättre ansikte genom att gå runt i Angered och visa "sin förståelse". Det är minst lika ruskigt som desinformation som när nazisterna gjorde propagandafilmen "Judarna bygger sig en egen stad" som inspelades i Theresienstadt under Andra världskriget där nazisterna utmålade sig själva som trevliga samhällsbyggare av judiska reservat där judar fick en fristad. All form av möjligheter för SD att sprida desinformation om det egna partiets egentliga avsikter är mycket farliga. Det borde ni på SVT begripa som journalister. Varför jag måste skriva min e postadress och mitt namn för detta inlägg är tvivelsutan också det mycket suspekt.Men jag väljer att göra det ändå. Trots att detta är ett allvarligt missgrepp mot de lagar som gäller i Sverige angående medborgarnas rätt till att vara anonyma när det gäller sina åsikter. Detta genmäle kommer också att lägga ut på Facebook..

ola anderstedt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ola!
  Så här svarar redaktionen för serien "Makt hos mig":

  Samtliga Riksdagspartier är representerade i serien. Alla politiker medverkar på samma villkor, inget parti har särbehandlats. Programmens teman och frågeställningar handlar om makt och inflytande, utifrån personliga erfarenheter och livssituationer. Syftet är inte att vara en arena för partipolitisk debatt, det är ett möte mellan två människor. En dialog.
  Politikerna går in som åhörare, inte som talespersoner. De är inte här för att marknadsföra sina idéer utan för att lyssna på ungdomarnas.
  En del av vårt uppdrag är ju också att ge ungdomar möjlighet att lära sig mer om politik och vad partierna står för. lära ut vad politik är.

  Syftet med just detta avsnittet är att låta en ung människa visa sin verklighet och göra sin röst hörd, för Mattias. Just Segal var nyfiken på Mattias syn på kulturfrågor och begreppet gemenskap. Hon ville träffa en sverigedemokrat för att förstå politikerns världsbild och dela med sig av sin.

  Catharina Kundtjänst
 • Jag förstår så väl de goda avsikterna med denna serie och det tycker jag naturligtvis är bra. Problemet med opartiskheten är ju att ni trots dessa goda avsikter blir tvungna att räkna med SD i det hela - trots att detta parti enligt min och många andras åsikter egentligen borde totalförbjudas eftersom de är ett rasistiskt parti. I en riktig politisk debatt diskuterar man aldrig med ett rasistiskt parti oavsett på¨vilket sätt eller vilka frågor det än gäller. Rasism är förbjudet i lag och oavsett på vilket sätt SD utger sig för att vara ett rumsrent parti så är de klart rasistiska i sin partipolitik. SD marknadsför automatiskt sina idéer genom att vara inbjudna på detta sätt och kan i programmet gå omkring och verka rent av mänskliga och lyhörda för andras åsikter. Alla med lite erfarenhet om hur liv och politik fungerar förstår genast att detta är ingenting annat än ett spel. Det är tråkigt att UR inte ser verkligheten därute som den är. SD utnyttjar ju givetvis den här arenan för att indirekt föra in sitt budskap.Ni borde faktiskt begripa det. Tråkigt att er verklighetsförankring är så undermålig.

  ola anderstedt
 • "Svenska med Mahmoud Bitar" Trodde inte mina ögon. Kan verkligen vuxna människor producera något så dåligt. En förolämpning mot den som inte kan svenska, en förolämpning mot den som kan svenska. Ett program avsett att inte lära sig något annat än felaktigt språkbruk och det knappt.
  UR:s rykte stämmer fortfarande med verkligheten. Det var inte bättre än så här, och är fortfarande likadant.
  Kristian J
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.