Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Möblera rum - SPRK?

Hej!
För elever som läser spanska finns ett bra program som heter Decora! där man på order får möblera ett rum. Jag undrar om det finns något liknande för elever som läser tyska?

Christine Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christine!
  Tror att du menar sidan SPRK där ett av spelen gick ut på att möblera ett rum. Denna sida har tyvärr stängts ner och det beror på att sidan inte höll måttet rent tekniskt.

  Catharina Kundtjänst
 • Hej!
  Saknar mycket sidan där man skulle möblera ett rum, både på franska och engelska. Kan ni inte öppna sidan igen?
  Mvh Katarina

  Katarina Bjurö
 • Hej!

  Vi förstår att den var väldigt populär och vi försökte ha kvar den så länge som möjligt, men nu gick det inte längre. Vi tar era önskemål om en uppdatering vidare.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • Har alltid inrett hem åt alla våra vänner samt arbetsplatser. Skulle vara en kul utmaning,
  Är 46 år och kan inte vaba

  Tack på förhand
  Camilla Bexander
  0707896993

  Camilla
 • Hej Camilla!
  Som sagt är hemsidan borttagen och det var en sida som mest handlade om språkundervisning i moderna språk.

  Med vänlig hälsning,

  Eva Kundtjänst
 • MYCKET trist att sprk lagts ner. Finns något liknande? Dekorationssidan fungerade alltid - ligger det inte kvar någonstans i internet???

  Vänligen

  Christina Lundebro
 • Hej Christina!

  Vi har tyvärr inget liknande material hos oss. Vi tar vidare era synpunkter på att ni vill ha tillbaka sajten eller något likvärdigt.

  Med vänlig hälsning,

  Robban Kundtjänst
 • håller med föregående, mkt synd att ni tagit bort det. både roligt och nyttigt. hade sett fram att att fortsätta anv och har tipsat andra kollegor som nu undrar. Ta gärna fram det eller liknande igen. Tack Eli S

  elisabeth
 • Hej, Jag tycker också det vore väldigt roligt om ni kunde lägga in möbleringsspelet igen!
  Saknar det både på franska och engelska!
  Vänliga hälsningar
  Kristin

  kristin
 • Hej!

  Snälla uppdatera och återinför Sprk-sidan med de olika moderna språken. Har använt möbleringssidan i bra många år och saknar den jättemycket. Eleverna älskade den!

  Mvh

  Nadia
 • Saknar också möbleringen för undervisningen i tyska! Den var jättebra och rolig!

  Lotti
 • Hej!

  Saknar också möbleringssidan på tyska. Någon som vet något liknande?

  Isabell
 • VI är säkert många som önskar tillbaka något som är bra. Undrar vart det tagit vägen? Kan det inte återuppstå? Det fungerade bra, var pedagogiskt och gav eleverna intresse samt kunskap om för alla nödvändiga ord i ett hem, på olika språk. Ska det behövas ett formulär med namnunderskrifter?
  Tacksam för att ni inser misstaget........

  Vänligen

  Christina Lundebro
 • Jag håller med alla föregående kommentarer, jag har använt Sprk spanska i flera år och eleverna tycker mycket om att använda sidan. Jag hoppas verkligen att ni återställer den inom kort. Mvh, Lena Karlsson

  Lena Karlsson
 • Håller med föregående. Har använt sprk i både spanska och franska och sidan har varit mycket uppskattad och då framförallt sidan där man kunde möblera ett rum.

  Johanna Oskarsson
 • Vad synd! Saknar också decora!
  Hanna
 • Nu ser ni väl att det finns många som vill ha sidan tillbaka.Hur kan något som fungerat bra bara sluta fungera? Kom igen och ge tillbaka värdefull språkupplevelse smile

  Vänligen
  Christina
  Christina Lundebro
 • Även jag saknar möbleringsspelet på franska. Eleverna tyckte om spelet och lärde sig många extra ord på kuppen utöver dem de stöter på i boken vi använder. Det är väldigt trist när bra material försvinner och jag hoppas att någon kan utveckla liknande spel vi som pedagoger kan använda oss av. Förutom att möblera ett rum borde man kunna köpa frukter på en marknad, köpa kläder o.s.v. Vi behöver kunna variera vår undervisning och dylika spel är populära bland eleverna. Det krävs ingen avancerad grafik.

  Till er som läser franska rekommenderar jag: lexiquefle.free.fr där eleverna kan träna vissa ordområden på ett trevligt sätt.
  Åsa Andersson
 • Det blir starkt när fler yttrar sig om denna saknad av ett toppenbra språkprogram. Undran kvarstår: får vi något positivt besked ? Hur svårt är det att återupprätta detta SPRK?

  Jag ser ytterst lite på TV. Betalar min licens och undrar vad jag ger pengar till?

  Nu, nu håller jag tummarna för att mina elever ska få uppleva detta fantastiska program där man dekorerat ett rum. Så himla kreativt och man lär sig många nya glosor - allt annat som SPRK innehöll.

  Vänligen
  Christina Lundebro
  (SPRK entusiast)


  Christina Lundebro
 • Hej!
  Jag saknar också Juan Pedro där man hjälper honom att möblera. Upptäckte det precis idag på lektionen och då hade jag förberett eleverna med att denna man blir ganska arg ibland när man inte gör som han säger och att även eleverna kan bli lite arg. De såg verkligen framemot detta! Som någon annan skrivit vore det även bra med något liknande i andra situationer som shopping, vägbeskrivning.
  Mvh
  Margurite
  Margurite
 • Hej
  Stort tack för engagemanget, med tanke på åren som gått är det ett gott betyg till hur vi för många år sedan valde att bygga spel! Det är 13 år sedan vi producerade SPRK (!). Tekniken har förändrats och utbudet på marknaden ökat dramatiskt sedan dess. Spelen byggdes i flash för dåtidens desktop-standard. Under 2010-talet minskade användningen av spelen kraftigt. Helt naturligt, inte minst till följd av skolors teknikuppdatering med ny hårdvara och nya plattformar. Med tanke på den låga användningen av våra gamla flash-spel väljer vi att prioritera möjligheten att se och lyssna på våra program framför att förvalta föråldrade spel.

  Hoppas att ni som gillar den här typen av pedagogiska spel hittar likvärdiga lösningar av andra aktörer, i format som är anpassade för era elevers sätt att använda teknik.

  Vänligen
  Arvid Krantz Projektledare UR Skola
 • Tack för det snabba svaret! Jag personligen tycker inte spelinnehållet är föråldrat just gällande 'Juan Pedro' men jag förstår om tekniken inte hållet måttet.
  Vänliga hälsningar
  Margurite
  Margurite
 • Saknar också SPRK sidan. Både delen när man skulle inreda rum och jobba med slanguttryck.
  Karolina Gothnell
 • Hur många krävs det för att SPRK ska återuppstå? Kan ingen, med dagens teknik, kunna göra något liknande om nu detta är föråldrat?
  "Licensbetalare med en önskan"
  Christina Lundebro
 • Hej Christina!
  I dagsläget finns det inga planer på att återpublicera SPRK men vi vidarebefordrar era önskemål.
  Catharina Kundtjänst
 • Hej!
  Hoppar också på den här tråden! Jag älskade det spelet, jag har fortsatt plugga spanska  (är 23 år nu) och skulle verkligen ha nytta av det spelet nu ! lol

  Hoppas tillräckligt med folk skriver så ni ändrar er smile Vi andra borde skapa en facebook grupp så kanske de ändrar sig?

  Tack tack!!
  Anja


  Anja
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.