Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ladda hem undertexterna till videoklippen

Hej, jag har inte Adobe Flash på min dator och kan således inte titta på UR-program via webbsidan urplay.se. Istället laddar jag hem dem och tittar på dem lokalt.
Dock tänkte jag idag ladda hem en av era dokumentärer som är på utländskt språk, vilket videomässigt gick bra, men klurar inte riktigt ut hur undertexterna kommer in i bilden.

Så hur kan jag få tag på undertexterna till era program så jag slipper använda proprietär mjukvara i syfte att utbilda mig?

Mikael Nordfeldth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mikael!
  UR distribuerar alla program och serier via ur.se, UR Play, Kunskapskanalen samt i SVT 1 och 2. Där finns översättningstext, vi kan inte tillhandahålla textning på annat sätt.

  Catharina Kundtjänst
 • Hej Catharina!

  Jag efterfrågar inte textning på något annat sätt än genom webbsidorna, var bara nyfiken på hur jag kan skriva ett eget program för att hämta undertexterna istället för att behöva köra sluten programvara såsom Adobe Flash.

  Jag upptäckte dock efter att den här frågan skickades in att ni distribuerar undertexterna från domänen http://undertexter.ur.se/ - så jag kan gladeligen fortsätta undvika programvaror med hemlig källkod.

  Det hade förmodligen uppskattats av många att slippa sluten mjukvara, krångliga procedurer och kunskapen att skriva egna script bara för att man vill kunna titta på URs program. Högerklicka -> "Spara som..." är ju en klassiker på webben t.ex.

  Det skulle inte minst underlätta för ex. många utanför storstäderna där internetuppkopplingarna inte alltid är pålitliga nog för att strömma video en hel timme i sträck! Att lagra hela videon lokalt på ens dator är mycket smidigare.

  Så det är inte bara en fråga om att slippa spionmjukvara med återkommande säkerhetshål från privatägda amerikanska företag utan även en tillgänglighetsfråga för personer som kanske inte har det lika bra ställt som du och jag.

  Mikael Nordfeldth
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.