Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Irriterande funktioner i UR-play

Hej.Jag brukar se på UR-play i min Apple-TV, JAg blir fortfarande iriterad på att, ibland när man pausat ett program, så får man dubbelt tal. Jag har påpekat det tidigare, men verkar bara svårt att fixa. Denna exklusiva funktion har jag bara i appen URplay. Inte någon Anna app på Apple TV'h. Har en liknande funktion. Kanske tanken är att det skall vara en utbildningsfunktion för att träna oss i att klara av att avkoda två helt skilda samtal simultant. Ja det är ju utbildningsradions program.
En annan något irriterande för en 70åring som mig, är det avancerat uträknade tänket för hur ni hanterar undertexter i era program. 
Att man inte kan få undertexter när man ser de fem programmen om Skandinavienunder andra världskriget, med en dansk spikern. Att det fungerar med undertexter i appen på ipaden är ju suveränt, men döm om min förvåning när undertexterna försvann när jag använde mig av Apples AirPlay-dubblering, och upptäckte att texten försvann. Så då startar jag UR-play's AppleTV-app, och då upptäcker att även den saknar text. 
Det hela är kanske ett försök att öka den nordiska förbrödringen i  Nordiska rådets anda, alltså lite förståelse i Danskan och Norskan.
Men döm om min förvåning. Just nu sitter ja och ser ett program om Hubble teleskopet me svensk tal. Då upptäcker jag att detta program är väldigt väl textat. Men det kanske inte är så konstigt, eftersom det talade talade helt och hållet överensstämmer med undertexterna. Men det kansk är så att han som läser upp texten, använder undertexterna för att han  skall veta hur han skall läsa upp i programmet.
jag tycker många av era program är väldigt sevärda, men sådana anomaliteter sör en hel del i ett i övrigt utmärkt programutbud.
Men jag kan tänka mig att ävenUR's personal har kanalen för internutbildning, så ta i några som jobbar med att utveckla själva UR's teknik.VänligenLars Zettergren
Lars Zettergren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.