Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vklass

Jag älskar idéen med Vklass men den är fruktansvärd ur användarperspektiv. Jag hoppas att kommunen inte betalade allt för mycket för den här tjänsten. Den är säkert tekniskt sett väldigt bra, allt fungerar ju trots allt. Men jag hade förväntat mig mer, mycket mer, av ett inköp som berör så många människor i kommunen och överlag för en produkt 2016. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska börja för att beskriva allt konstigt med både appen och webbplatsen. Jag var väldigt nyfiken när jag först hörde talas om om detta nya system och tänkte att detta kommer att lösa massor av problematik man som förälder har med flera barn och kommunikation med skola och förskola. Men när jag loggar in i Vklass är det mer frustrerande än innan med kommunikation via mail.

Det kanske är svårt att hitta liknade system idag jag har inte letat. Jag vet att Google har ett system för skolor och kommuner. Jag vet också att det varit problem med Google och Datainspektionen men att det ska tydligen vara löst nu, flera kommuner i landet som t.ex. Sollentuna kommun använder det. Google har en tjänst som heter Classroom och i den kan läraren bl.a. bjuda in föräldrar att ta del av vad som händer i klassen. Plus alla andra Googles programvaror som inte behöver installeras eller uppdateras. De går att använda på nästan vilken enhet som helst med en webbläsare. Måste spara massor av tid för IT-avdelningen. Här kan man köpa billiga Chromebooks istället för dyra datorer med Windows. Googles lösning vad jag vet är gratis och flera hundra ggr mer användarvänligt och utvecklas kontinuerligt och är plattformsoberoende.

Så mitt förslag är skrota Vklass innan det är försent och se till att ta in Google for Education istället.
https://www.google.se/intl/sv/edu/case-studies/...

Vklass kan vara tekniskt sett mycket bra men utförandet gör den inte särskilt inspirerande att använda för en produkt 2016.

PS: Om ni ändå redan har bestämt att ha kvar Vklass så kommer jag gärna förbi kommunen och berättar om alla brister jag tycker Vklass har, så vi kan göra den bättre.

Kommentarer

 • Hej Jörn,
  Jag har vidarebefordrat ditt inlägg till ansvarig för Vklass.
  Fortsatt trevlig dag!
  Med vänlig hälsning

  Linda Kontaktcenter
 • Tack Linda.

  Jag har hunnit prata med några föräldrar och det verkar vara många med mig som tycker att Vklass inte är så bra i användarsynvinkel. Hoppas det finns stora möjligheter till förbättring eller möjlighet att testa något annat.

  Tack för att du vidarebefordrade mina synpunker och förslag, och detsamma till dig.

  Jörn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy