Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vinterunderhåll vägar

Jag cyklar dagligen mellan Kungsängens centrum och Kallhäll. Snöröjningen och halkbekämpningen är under all kritik:

* Enköpingsvägen+GC mellan Dalkarlsbacken och stäketbron finns inte med på priokartan över snöröjning, varför? Det är djupa frusna fot- och däckspår längs hela GC. Ingen ansats till insats alls.

* Enköpingsvägen+GC fram till Dalkarlsbacken är markerad som prio 1 på snöröjningskartan, ändå är fruset snöslask upplogat på GC, varför? Ingen sand, ingenting. (Gäller även bilväg)
Höga snövallar vid övergångsställena.

* Även alternativa vägar som Svartviksbacken är oframkomliga till fots och med cykel.

* Vägarna i Kungsängens centrum är rena isgatan med däckspår men utan minsta spår av halkbekämpning. (Även på torget) Man kan inte gå till Ica i centrum utan att riskera att bryta armar och ben.

Saxat från kommunens hemsida:
"Kommunens främsta mål är att hålla vägar samt gång- och cykelbanor fria från snö och halka."
Jo, tjena! Nu kommer det att vara rejält med minusgrader under flera dagar så alla frusna däckspår lär vara kvar överallt.

I Kallhäll gick det utmärkt att cykla på samtliga vägar. Visst, det var halt, men det var inga spår någonstans och det var sandat. Framförallt verkar man ha PLOGAT ALLA GC INNAN SLASKET FRÖS TILL IS. Till och med de GC som eon har förstört var i farbart skick.
Hur kommer det sig att Upplands-Bro har så uselt vinterunderhåll?

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har vidarebefordrat dina synpunkter till ansvarig avdelning.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Det var inte bara synpunkter, utan även tre frågor som jag vill ha svar på. Framförallt GC bredvid Enköpingsvägen (Där den går parallellt med Svartviksbacken) är i ännu sämre skick nu. Rena puckelpisten...
 • Hej Vintercyklist

  Tack för att du tar dig tid att göra oss uppmärksamma på brister i vinterväghållningen, det ger oss möjligheten förbättra arbetet med snöröjning och halkbekämpning.

  Sträckan från lilla Stäketbron fram till Enköpingsvägen 1 (det är där Dalkarlsbacken slutar när man kommer från Järfällahållet) är Trafikverkets ansvar.

  När vi får in synpunkter och klagomål gällande vinterväghållningen så förmedlar vi det direkt till ansvarig på tekniska avdelningen.
  Ansvarig på tekniska avdelningen åker dels ofta ut och inspekterar på plats samt kontaktar omedelbart entreprenören för att påpeka dom brister som rapporteras för åtgärd.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej, det var ju riktigt dåliga nyheter. På andra sidan bron är det Järfälla kommun som sköter vägen. Sträckan mellan Enköpingsvägen 1 och bron kan inte vara längre än max 2 km. Det kommer att bli hopplöst att få Trafikverket att prioritera en sådan liten bit. Kan man inte få Trafikverket att röja bilvägen fram till Kungsängens station mot att kommunen tar hand om hela GC på den aktuella sträckan eller någon liknande uppgörelse? Det borde alla parter tjäna på.
 • Hej igen

  När kritik för sträckan som tillhör Trafikverket kommer in till oss på kommunen så gör vi alltid en felanmälan till dom.
  Dina förslag om övertagande av väg är förmedlade till ansvarig.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.