Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Belysning i Råby park

Nu håller man på att sätta upp belysningsstolpar i det som i folkmun kallas för Råby park. Eftersom det är väldigt mörkt där på kvällar under den mörka årstiden så är det väl befogat med belysning. Men jag undrar varför man inte fixar belysningen på de planer (vollyboll, basket) som redan har belysning. Nätet fattas på planen och diverse reparationer bör göras. Planen sen helt enkelt för djävlig ut. Nu kanske det är så att denna lekyta inte hör till kommunen men vem ansvarar i så fall. Belysningen (som inte fungerar) är tänkt så att man skall trycka på en knapp så tänds belysningen och är tänd under en viss tid. Automatiken sitter i Fastigheten Korpstigen 25 (skyddsrummet) som också är lekplats för andraföreningar. Det skulle vara intressant att få veta något om denna plats.

Kommentarer

 • Hej Hans

  Vi har ställt frågan vidare till kollegor och återkopplar så snart vi fått svar.

  Med vänlig hälsning
  Jenny
 • Hej igen Hans

  Belysningen som tillhör kommunen kommer att ses över.
  Den belysning som tänds/släcks automatiskt är inte kommunens. Kan eventuellt tillhöra Upplands-Brohus så vi har skickat ett meddelande till dem om det.

  Då det har förekommit så mycket vandalisering av bollplanerna finns i nuläget ingen plan på att utföra några reparationer där.

  Med vänlig hälsning
  Jenny
 • Tjabba!
  Skulle det kunna vara att så att området förvaltas av en bostadsrättsförening?
  Det är lite konstigt att det skulle förekomma vandalisering, för det är ju inga där, fast det är klart att när de väsentliga redskapen fattas så går man inte dit. Oavsett vem som ansvarar för bollplanerna, undrar man ju lite till mans varför dom ens byggdes. Min egna åsikt är den att villorna som ligger i omedelbar närhet har klagat och därför fått gehör hos kommunen genom att inte reparera det som är förstört, det vill säga volleybollnätet som är borta. Sen kan jag passa på och gnälla lite på att man planerar aktivitetsparken på gamla Råby IP. Det som säkert har kommit bort i planeringen är att just IP, med intilliggande äng, är en gryta, som alla ljud ekar i, speciellt på kvällar, hörs ljuden väldigt mycket. Om man sen planerar för aktiviteter som låter, då blir det inte bra.
  Hans Westin
 • Hej igen Hans
  Vi framför dina synpunkter till tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Jenny
 • Tjabba!
  Nu har det kommit fram nya fakta på belysningen Råby Park.
  Barnsligt enkelt egentligen. Om man skriver Korpstigen på Eniro kartan så kommer det upp fält med företag. Vad ser man då, jo, det finns ett företag som heter Upplands-Bro Kommun på adressen Korpstigen 25 Tel. 08-582 499 04, samt en tomtbild som innefattar byggnaden med bollplan. Problemet var ju belysningen, men strömbrytarna till den automatiska belysningen sitter på husfasaden, som ägs av Kommunen. Jag fattar inte vad Upplands-Brohus har med detta att göra? Det finns ju ett kommunägt företag som heter typ Kommunfastigheter AB. Det företaget gör service på skolor, dagis och andra kommunala byggnader. Dom kanske inte skött sitt jobb och kopplat bort belysningen för att ortsbefolkningen skall få famla i mörker. Bor man på kommunens baksida så får man väl räkna med sådana här misstag.
  Hans Westin
 • God morgon Hans
  Vi kollar upp detta med tekniska avdelningen ännu en gång.
  Återkopplar när vi fått svar.

  Med vänlig hälsning
  Jenny
 • God morgon Kontaktcenter!
  Nya fakta har kommit fram angående "huset som gud glömde" eller rättare sagt kommunen. I måndags kväll pratade jag med några män som kom ut från huset på Korpstigen 25. Jag frågade om dom visste vem som förestod huset och dom svarade "Upplands-Bro Kommun". Inte föga överraskande för det visste jag ju redan. Men en av männen tillade "dom tar ju betalt för det också". Det var överraskande för då kan det inte vara så svårt att spåra vem som står för belysningsanläggningen. Kommunen måste ju upprättat ett hyreskontrakt och en räkning måste ju presenteras för den dom hyr. Det skulle kunna vara så att det förekommer svågerpolitik i det här ärendet efter som intäkterna knappas är redovisade, eftersom ingen på kommunen vet något. Som jag skrev i mitt 1:a inlägg så vill jag veta vem som driver belysningsanläggningen och varför den inte varit i gång på flera år och var tar intäkterna vägen för uthyrningen.
  Jag googlade på Bro-Låssa Skytteförening och då fick jag upp denna lokal samt ett namn på Korpstigen 18.

  Hans Westin
 • Hej Hans

  Vi har nu fått information om att det är Kommunens fritidsenhet som förestår lokalen på Korpstigen 25 och den hyrs ut till föreningar.
  Vi har ställt din fråga angående belysningen på Råby plan vidare till fritidsenheten och återkopplar till dig när vi fått svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Hej Hans

  Vår fritidsenhet önskar få direktkontakt med dig då de vill veta mer exakt vilken belysning du menar.
  Ring in till oss (08-581 690 00) och fråga efter Maria Palm så kan hon svara mer specifikt på dina frågor.
   
  Med vänlig hälsning
  Emma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy