Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tungtrafik, trafik och oljud

Hejsan!

Finns det någon tanke att skona oss invånare i Brunna område från det otroligt hemska buller som pågått under alldeles för lång tid från motorvägen? Ungefär ett bullerplank på motorvägsbroarna som går över gröna dalen och närheten av Brunna? Oljudet har tilltagit mer nu när det är så pass mycket tungtrafik m.m som åker där, samt att jag anar att det inte kommer att minska. Tänker att det är nog med oväsen i innerstaden så då har säkerligen många av de som bor här tänkt tanken att bosätta sig i t.ex. Kungsängen för lite avskildhet från sådant. En fundering som jag haft en tid med tanke på att det står under fliken "Miljö och hälsa" på Upplands-Bros hemsida:
"Det är viktigt att värna om miljön och invånarnas hälsa, därför är miljö- och hälsoskyddsarbetet en självklar del av kommunens verksamhet...".

Allt gott,
Simon

Kommentarer

 • Hej Simon

  Tack för ditt inlägg.
  Vi förmedlar dina synpunkter och frågor till ansvarig avdelning och återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej igen Simon

  Ursäkta att svar dröjt.
  Vår tekniska avdelning hänvisar till Trafikverket som ansvarar för E18 där bullret kommer ifrån.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Samma situation i nya villaområde Norrboda. Det är hemskt buller nivå här. Om det var ingen tanke om buller som kommer från E18 varför ni gav bygglov? Vi kan inte sova på nätt och vi vaknar runt kl5:00 därför att hög buller och ljud från E18. Snälla hitta en lösning flr det(plank...)

  Tack
 • Hej Mehran, som du kan läsa i tråden ovan så är det Trafikverket som ansvarar för E18 och bullret som kommer därifrån. Så jag får be dig att vända dig dit. Jag meddelar dock ansvarig för buller på kommunen för kännedom.
  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej,
  Det är verkligen konstigt att vår  kommun inte kan stödja oss i det här fallet. Jag kontaktade TF men de bryr sig inte om vår hälsa. Vi behöver stöd från vår kommun. Jag är en sjuk kvinna som inte kan sova på natt och dag med dessa ljud och buller. Jag har inte pengar att flytta ut. Snälla, hjälp oss.
 • Hej Anna,
  Jag ska svara dig. Sverige förändrades. ingen bryr sig om människors hälsa längre. så försök inte.

  Mvh,
  Sara
 • Hej vi som bor nära motorvägen i gamla Kungsängen Ängsvägen, Kasmovägen, Västra Rydsvägen, , Bergenkrantz väg mfl vägar störs också av högt buller från E18 som ökat 2018.  Nya idrottsplatsen har också väldigt hög bullerljudnivå där människor ska vistas för att må bra. Alla andra kommuner runt Stockholm har bullerplank mot bostadsområden, varför finns inte detta i Upplands-Bro kommun? Med alla stressrelaterade sjukdomar som finns idag behöver vi värja oss mot buller. Ta ert ansvar mot oss som bor här! Klagomål finns från samtliga boende områden runt motorvägen.
  Mvh Ann

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.