Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Trafiksituationen

Hej,

Jag har påpekanden gällande trafiken i Kungsängen. Till att börja med vid korsningen in till Lillsjöskolan. Det är mycket trafik, tung och många som kör snabbare än angivna hastighetsbegränsningen 40 km/h. Det blir därmed långa köer och en allmänt osäker trafiksituation. Även vid Pettersbergsrondellen kommer bilister med hög fart särskilt från E18-hållet. Det har jag påpekat tidigare då vi höll på att bli påkörda när vi gick över övergångsstället vid ett tillfälle. Då med svaret att ni skulle ta med er detta. (?) Varför inte sänka hastighetsbegränsningen innan infart i rondellen samt förlänga 40-sträckan mellan Lillsjöskolan mot Brunna Park?

Kommentarer

 • Hej Ida,

  Vi skickar din fråga till tekniska avdelningen, återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Håller med Ida, det är stökigt i trafiken utmed nämnda sträcka på Granhammarsvägen. mest beroende på all byggtrafik och avgränsningar men också på att nya handelsplatserna med Lidl och Stora COOP har öppnat. Situationen förvärras av att viss gatubelysning inte fungerar, t.ex vid övergångsställena vid Pettersbergsrondellen.
  Att tillfälligt sänka hastigheten kan vara en bra idé tills det lugnat ned sig.
  Kenneth
 • Hej Kenneth,

  Vi återkommer med svar på frågan gällande trafiksituationen.
  Felanmälan av belysning får du gärna göra via denna länk så att rätt belysningsstolpe blir felanmäld: https://kartportalen.upplands-bro.se/portal/apps/webappviewer/index.html?id=b32da6713d404c939658031a05b979c3

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Felanmälan om belysningsstolparna är redan gjord för några dagar sedan.
  Kenneth
 • Hej,

  Tekniska avdelningen kommer att se över övergångställena och hitta en trafiksäker lösning vid korsningen. Hastigheten kommer inte att förändras då det är en politiskt beslut på hastighetsrevisionen.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Också övergångsstället på Granhammarsvägen vid OKQ8-macken behöver sig en översyn för att bli trafiksäkrare. Idag finns blinkljus som varnar trafikanter då det kommer någon som vill gå över vägen. Men den funktionen är inte konsekvent eftersom det ibland inte blinkar då det faktiskt passerar folk, eller också så blinkar ljusen då ingen kommer. Det är i så fall bättre att släcka ljusen helt för då måste bilisterna alltid vara observanta. Ett system som inte fungerar i trafikfarligt.
  Kenneth
 • Hej Kenneth,

  Vi dina synpunkter till trafikavdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Hej,

  Tekniska avdelningen meddelar att nya blinkljus kommer att beställas till övergångsstället.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Problemet med blinkljusen är väl att sensorerna på något sätt är felriktade så de reagerar endast på händelser längs med vägen och inte om man kommer tvärs vägen d.v.s från gångvägarna. Det är likadant vid kungsvägen, där reagerar de inte om man kommer på gångvägen från bergaskolan, går man vidare på trotoaren från övergångsstället upp mot busshållplatsen börjar de dock blinka.
  Calle Roosvall
 • Hej Calle,

  Vi skickar detta till trafikavdelningen, tack för att du meddelar oss.

  Med vänlig hälsning
  Emma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy