Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tillfartsvägar till nya Coop i Brunna Park

Hej, jag undrar hur tillfartsvägarna till nya Coop i Brunna park kommer gå. Och när kommer de vara klara.

Eftersom jag bor i norra Brunna är det mycket intressant hur det ska bli. Jag hittar inga färska beskrivningar om hur det blir.et Många har åsikter om det och "har hört" olika versioner.

Kommentarer

 • Hej Claes

  Vi ställer din fråga till vår exploateringsavdelning, återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma Sjöberg
 • Bra fråga som inte fått svar. Tidigare fick jag besked att viadukten under E18 skulle vara klar tills Coop öppnar. Nu är Coop nästan klart men vägen under viadukten inte på långa vägar. Hur ser tidplanen ut?
  Hur ser arrangemanget för gång- och cykelvägar ut. Kan man få se en karta?

  Tommy Lindberg
  Tommy Lindberg
 • Hej Tommy

  Vägen upp till Coop beräknas vara klar vintern/våren 2018.
  Du kan se planeringen här: http://www.upplands-bro.se/bo-bygga--miljo/stadsplanering-och-byggprojekt/byggprojekt/norrboda-brunna-handels--och-verksamhetsomrade.html 

  Frågan gällande gång- och cykelvägar har vi vidarebefordrat till ansvarig.
  Återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma Sjöberg
 • Tack för det!   Synd bara att det dröjer flera år innan en bra cykelväg från Brunna till Coop är klar.  
  Tommy Lindberg
 • Hej Tommy

  Vi har nu fått svar från exploateringsavdelningen att en karta på gång- och cykelvägarna kommer komma upp på hemsidan under nästa vecka.

  Med vänlig hälsning
  Emma Sjöberg
 • Men inte kan jag hitta någon karta?
  Tommy Lindberg
 • Hej Tommy,
  Om du går in på hemsidan och scrollar ner lite, ser du att det står karta. Tryck på den och när sidan har laddat klart så kan du välja vilka vägar du vill se. Annars kan du trycka på denna länk: http://karta.upplands-bro.se/spatialmap

  Med vänlig hälsning,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Kartan är bra men frågan är fortfarande när cykelvägen genom viadukten under E18 är klar. Innan dess är det ju i praktiken ogörligt att cykla till Coop från Brunna.
  Tommy Lindberg
 • Hej Tommy

  Här ser du den aktuella planeringen fördelat på fyra etapper.
  http://www.upplands-bro.se/bo-bygga--miljo/stadsplanering-och-byggprojekt/byggprojekt/norrboda-brunna-handels--och-verksamhetsomrade.html

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Hej!
  Läste att planeringen är att flytta hållplatsen Musikvägen till Mätarvägen!
  För boende som stiger av /på vid Musikvägen kommer att få en mycket längre väg till bussen om jag förstår det rätt! Vad är orsaken till att flytta hållplatsen?
   Hur ska vi som inte har bil kunna ta oss till Nya Coop nu när det öppnas den 23 november?
  Anne-Marie
 • Hej Anne-Marie

  Musikvägens busshållplats kommer fortfarande att ligga på Granhammarsvägen men flyttas till ”innan” infarten till Mätarvägen. Detta görs för att viss busstrafik kommer att gå upp på Mätarvägen för att svänga in under E18 på Pettersbergsvägen mot Coop. Flytten är endast 50-60 meter.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Var ska Brunnas innevånare som inte har tillgång till bil kunna handla efter den 20/11. Det känns som vi i Brunna är bortglömda. Det känns lite konstigt att handelsområdet heter Brunna Park men inte är tillgängligt för många av Brunnas innevånare. Vad händer?? Hur går tankarna??
  Elvy
 • Hej Elvy,
  Tack för ditt meddelande. Vi tar dina synpunkter vidare till ansvarig avdelning.
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Hej igen,
  Vi har nu fått kompletterande svar från exploateringsavdelningen:

  Tillgängligheten för icke bilburna kommuninvånare kommer att öka när busslinjen börjar trafikera Mätarvägen och under E18 till Pettersbergsvägen och Coopområdet.
  Även en gång och Cykelväg är planerad här samt en till gång- och cykelväg längs med Granhammarsvägen, Det kommer alltså bli flera alternativ att ta sig till Brunna Park även om man inte har bil.

  Med vänlig hälsning

  Martina Kontaktcenter
 • Tycker inte svaret ör tillräckligt, det kommer ju att dröja ganska länge innan detta är klart. Innan dess ska vi alltså inte kunna handla mat i närheten, det blir bättre o ta buss o tåg till andra kommuner, låter helt otroligt konstigtör det inte 2017??
  Elvy
 • Hej,
  Vi tar dina synpunkter vidare till ansvarig.
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • De här "allternativa" vägarna som du beskriver, när i tiden är dom klara. Nu till invigningen av det nya handelscentrumet (bla Coop) är det "bara" vägen upp mot vattentornet som är klar? Alltså nu till den 23 november när Coop butiken invigs
  Claes Åkerström
 • Martina Kontaktcenter
 • Varför kan ni inte svara som det år? Det finns ingen anknytning från Brunna till  ” Brunna Park” något har gått snett i planering, eller??????!!!!!!!!
  Elvy
 • Hej,
  Om ni vill bli kontaktad av någon från Exploateringsavdelninen går det bra att maila era kontaktuppgifter till kommun@upplands-bro.se
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Håller med Elvy varför inte svara på ex min fråga "Vilken väg är klar den 23/11" när Coop invigs? Den är inte så svår eller hur.

  Den planen som ni hänvisar till är såvitt jag vet den enda vägen i dit nu är nästan från vattentornet. På den planen är det en återvändsgata.

  Menar ni att all transport till o från butikerna ska ske på den vägen hela vintern fram till våren 2018? Hu blir det då med tunga transporter inom det bebyggda området.

  Vem har missat vad gäller denna vägplaneringen. Är det kommun? Jag har hört att kommun ska få betala viten till företagen (Coop och de andra) pga av denna miss. Är det sant.

  Tacksam om ni inte hänvisade vidare till någon på tjänsteman på "Exploateringsavdelningen" det är väl därför denna "chatt" finns så alla kan se svaren.
  Claes Åkerström
 • Känns inte som det är någon ide att skriva mer, ni verkar inte förstå problemet. Mycket ledsen kan man bli som skattebetalare när ingen på kommunen verkar förstå problemet, suck det finns inte ord. Förmodligen är det ingen dom bor i Brunna. Beklagligt!
  Elvy
 • ge inte upp Elvy DOM ska svara
  Claes Åkerström
 • Det här med planeringen av tillfartsvägarna är en het potatis. Ingen vill ta i den, därför bara svävande svar.
  Kenneth
 • Jag känner att det inte är någon ide o fortsätta, ingen vill svara ärligt. Hoppas fler hänger på med samma spörsmål.
  Det verkar inte vara någon som förstår problemet, tycker synd om de dom försöker sälja sina bostäder och måste tala om att ska ni handla mat så måste ni ha bil för i Brunna kan man inte handla
  Elvy
 • Hej, här kommer svar från Exploateringsavdelningen:

  Upplands-Bro kommun har i uppdrag att bygga om Pettersbergsvägen för att bereda tillgänglighet till bostäder, ABT-krossen och handelsområdet. I detta ingår gång- och cykelvägar under E18 enligt illustrationen som finns på kommunens webbplats.

  Olika omständigheter, vissa oförutsedda, har medfört att försening har uppstått. Bland annat på grund av ökade transporter från ABT-krossen, mer berggrund i marken än vad analyser tidigare visat och konstruktionssvagheter i tunnlarna.  

  Kommunen har inget avtal med handelsområdet eller andra aktörer i området om när vägen ska vara klar, därmed har vi inga viteskrav på oss. Men kommunen jobbar självfallet med att färdigställa infrastrukturen så snart som möjligt.  

  Hur de boende ska ta sig gående/cyklande till handelsområdet framgår i illustrationsbilden på kommunens webbplats. Nu är det så olyckligt att vissa bostadsområden av externa fastighetsägare samt Coop och Biltema har byggts klart innan infrastrukturen är klar och kommunen har ingen laglig rätt att neka olika aktörer att söka bygglov och därmed bygga på sin egen fastighet även om vägar och vatten och avlopp inte är klart. Detta medför att ni kommuninvånare blir drabbade på ett olyckligt sätt med avsaknad av infrastruktur.  

  Kommunen jobbar vidare med hela området Norrboda-Brunna och där ingår bland annat cirkulationsplatser och gång- och cykelvägar. Allt för att kommuninvånarna ska få trygga och säkra vägar till arbete, handel och bostäder.  

  Tyvärr har det inte fungerat att samordna kommunens arbete med intresset av privata aktörers vilja att gå fortare fram än kommunen klarar av att bygga upp infrastrukturen. 

  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Verkar som ert svar är att kommunen helt fritar sig från ansvar men visst är det så att man måste begära bygglov för att bygga Coop o Biltema då verkar det konstigt att inte kommunen genast satt igång o bygga infrastrukturen.

  Fortfarande har ingen svarat det som Elvy vill ha reda på och även andra i Brunna, när är ex cyckelvägen klar kan ni säga vilken månad. Sedan hade jag en undran om det "bara" är vägen nästan vid vattentornat som kan användas nu till våren. Det gör inget om ni är mer precisa i svaren
  Claes Åkerström
 • Hej,
  I dagsläget är det Pettersbergsvägen som kan användas. När det gäller tidsplan för cykelväg kan vi ej ge någon närmare tid just nu, men vi uppdaterar vår hemsida så fort vi har mer information.

  Vi kommer nu att avsluta den här tråden, bifogar länk till vår hemsida som löpande uppdateras: http://www.upplands-bro.se/bo-bygga--miljo/stadsplanering-och-byggprojekt/byggprojekt/norrboda-brunna-handels--och-verksamhetsomrade.html

  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.