Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tiggeri

Hej. Nu måste det göras något åt tiggarna i Brunna. Helt oacceptabelt beteende! Jag var med min mamma för att slänga skräp vid stationen utanför coop. Där sitter en man som direkt springer fram till bilen och ska "hjälpa till". Han börjar ta saker ur bakluckan, rycker kassarna ifrån mig och min mamma, fast hon säger nej. Sen kräver han pengar! Han går efter mig till bilen och gör gester att jag ska ge honom något. Nu får det vara nog! Så här kan vi inte ha det. Min pappa med rullator, blir jagad inne på coop! Av en dam som tigger utanför. Hon visar också en bild på en telefon som hon vill han ska köpa. Ni får se till att göra något, ta dit väktare, poliser eller vad som helst, men det kan inte vara lagligt beteende.

Kommentarer

 • Hej Louise!
  Jag ber dig att kontakta Coop i detta ärende. Det är deras fastighet, det är deras byggnad och det är deras verksamhet.
  Det är Coop som får ta ställning till om de vill vidta några åtgärder efter det du informerar dem om.

  Bästa hälsningar,
  Marcus Kontaktcenter
 • Detta är en viktig fråga. Alltfler återvinningsstationer i kommunen är bemannade numera. T ex återvinningsstationen vid Coop i Brunna, den vid OKQ8 samt tidvis även de vid Bergshöjden och Tibble.

  Det är svårt att ta sig fram, då "vakterna" blockerar framför container (man kommer inte åt hålen där man ska lägga skräpet). Äldre liksom yngre kan känna sig otrygga när de kommer fram och börjar rycka i kassar och rota i bakluckan. Även den stora kretsloppscentralen i Brunna har börjat få återkommande besök av bilar som åker in och snabbt plockar på sig saker.

  Det står på hemsidan att för skötseln ansvarar FTI, så frågan är delikat. Eftersom marken utanför Coop, OKQ8 och Bergshöjden med fler ställen är "allmän" mark får ju vem som helst uppehålla sig där.

  Dock genom att underlåta att agera vad beträffar olovliga bosättningar på kommunala parkeringar t ex vid Enköpingsvägen underlättar kommunen för denna verksamhet.

  Den nuvarande politiska ledningen i kommunen verkar passivt, och kanske hoppas att frågan löses på det nationella planet genom lagändringar. Förhoppningsvis kan större politiska reformer på kommunal och nationell nivå göras efter valet 2018 som kan leda till en genomgripande förändring och lösning på det alltmer svåra läget vad beträffar olovliga bosättningar, nedskräpning, miljöbrott, åsidosättande av allemansrätten, inkoppling på elnät, med mera.

  Marcus, du har gett inkorrekt uppgifter i ditt svar, tror att du har misstolkat skribenten, det gäller ffa FTIs anläggningar.
  The Observer
 • Jag har kontaktat coop i ärendet, dom skulle väl lyfta frågan. Men kommer det göras något åt det? förmodligen inte så mycket. Dock om det pågår inne på själva butiken, måste dom ju kunna sätta stopp. Vi får väl se......
  Louise
 • Upplands bro kommun.

  Ni kan väl inte på fulaste allvar kräva av invånarna att vi ska åka till dom här stationera när lag och ordning inte kan upprättas . Om det inte händer nått så kommer alla börja slänga i sina egna soptunnor .  Det kan väl inte en miljövänlig kommun som  vilja att invånarna ska göra! 
  Christian
 • Hej "The Observer"!
  Vad är det för inkorrekta uppgifter jag har givit?
  FTI ansvarar för själva containrarna och om det ställs skräp precis intill.
  Jag antar att de här personerna uppehåller sig intill själva containrarna och då är det i så fall en fråga för markägaren.
  En del av FTIs återvinningsstationer befinner sig på kommunens mark, men inte dessa som är vid OKQ8 respektive Coop Forum.

  Bästa hälsningar,
  Marcus Kontaktcenter
 • Jag är väldigt förvånad att kommunen tillåter att det bor tiggare i bilar på parkeringar på kommunens mark, månad efter månad, utan att någonting händer. Jag trodde inte det var tillåtet att bo permanent utan avlopp och sophämtning mm. Men det kanske det är?
  Dom bor bl.a. på parkeringen vid gamla E18/korsning Bygdegårdsvägen sedan minst ett år tillbaka.
  Frågande
 • Hej "Frågande"!
  Jag kollar upp vad som gäller och återkommer.

  Bästa hälsningar,
  Marcus Kontaktcenter
 • Hej Marcus, ja "inkorrekt" var nog fel ord, du har helt rätt i det du skrev, däremot kände jag att ditt första svar var inkomplett då det också gällde inte bara inne på Coop utan också själva containerområde en bra bit bort. Jag reagerade lite på ditt svar, och kände att det var lite som att vifta bort en bekymrad kommuninvånare som belyst en ökande problematik, även om det faller utanför kommunens direkta ansvar (även om det finns ett indirekt ansvar).

  The Observer
 • Jag har påpekat för Upplands-Bro kommun att det finns tiggare vid återvinningsbehållarna vid OKQ8-macken i Kungsängen. Det är obehagligt att gå dit. Ska jag verkligen behöva åka till Bro eller Stäket för att inte känna obehag? Upplands-Bro kommun bryr sig inte och vågar inte ta ställning i frågan.
  Anne-May Ots Hagqvist
 • Hej Anne-May,
  Kommunen fortsätter med medborgarlöftet för 2017 och Samverkansöverenskommelsen med polisen.Du kan läsa mer via bifogad länk:
  http://www.upplands-bro.se/kommun--politik/om-kommunen/kommunens-trygghetsarbete/samverkan-med-polisen.html

   Det som tillkommit är trygghetsvärdar sedan i våras.
  http://www.upplands-bro.se/kommun--politik/om-kommunen/kommunens-trygghetsarbete/trygghetsvardar-och-nattvandring.html

  Om du upplever att du blir hotad ska du omgående kontakta Polisen på 114 14.
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Marcus kontaktcenter;

  det är inte Coops byggnad osv. Det är Genova som äger fastigheten.

  Terry

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy