Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Spola om isen på IP

Hej!
Var nere igår kväll på Kungsängens IP och åkte skridskor men isen var i bedrövligt skick. Full med stora sprickor och djupa hål. Det är extremt stor skaderisk när man kommer i full fart och kör ner i en spricka. Med så långa öppettider så måste isen spolas om minst 2 gånger per dag på helgerna.

Mvh, Marcus

Kommentarer

 • Hej Marcus!

  Oj, det låter inte alls trevligt. Ja vidarebefordrar ditt ärende till ansvarig och återkommer med svar snarast.
  Ha en fortsatt fin måndag!
  Mvh,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej Marcus,
  Här är ett svar från arbetsledaren som har hand om isbanan på Kungsängen IP:

  Att spola isen på en bandyplan som är ordentligt uppkörd tar åtminstone 30 - 40 minuter med en (1) ismaskin eftersom man måste fylla på vatten samt tömma snö minst en gång för att få en bra is.
  På helgerna kan det allt som oftast vara över 100 besökare på isen samtidigt. Vi bemannar IP med en person på plats. Eftersom vi har märkt att många inte respekterar de varningslampor och skyltar som finns om att man inte får vara på isen samtidigt som ismaskinen är på isen och att det på en bandyplan inte finns någon sarg som man kan stänga runt isen blir det svårt rentav omöjligt för den personen att på samma gång se till att ingen är på isen samtidigt som han ska spola den.
  Ismaskinen väger ca 6,5 ton med en vass kniv och roterande skruvar. Om någon skulle hamna i vägen för maskinen när den är på isen skulle den personen med stor sannolikhet bli allvarligt skadad. P g a detta spolar vi och gör i ordning isen endast påmorgonen på helgen.
  Mvh,

  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej,
  Man kan inte låta folk åka på den isen som det såg ut när jag var nere. Det kommer att bli skador. Då får kommunen still att det finns någon mer på plats som kan hålla folk borta från isen under tiden den spolas. Altrnativt laga sprickor och hål för hand.
  Marcus
 • Men tror du det är lätt å få till en bra is när vädret skiftar mellan plus och minus hela tiden. Passar det inte får du väl ta dig till nån av ishallarna i järfälla
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy