Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Skötsel av Trafikverkets gång och cykelvägar

Hej, jag bor i Järfälla och min arbetsplats är även den i Järfälla, men kommer under sommaren att flytta till det nya industriområdet i Brunna. Som hängiven cyklist planerar jag att cykla större delen av året mellan Viksjö och Brunna. Men jag blir idag lite bekymrad efter att ha tagit en provtur, då sandupptagningen inte ens verkar ha påbörjats än, i motsats till Järfälla, där en första grovupptagning gjordes för 5-6 veckor sedan på gång och cykelbanorna.

Jag föreslår att ni tar kontakt med Järfälla kommun och tar intryck av hur de prioriterar sina gång och cykelvägar ( har blivit fantastiskt mycket bättre de sista åren!).

Dessutom hittade jag flera inlägg om plogning av gång och cykelvägen på Dalkarlsbacken fram till Stäketsbron som i mitt tycke fått dåligt gensvar av er på kommunen. Visst måste väl kommunens krav på ett väl skött, och med andra kommuner ihopsittande cykelstråk, inom er kommun, vara ett starkare krav än enskilda medborgares? Även om det är trafikverket som rent praktiskt har hand om skötseln.

Är det trafikverket som har hand om sandupptagninge där också?

Rent generellt kan jag tycka att det är tråkigt att man först tar en del av bilvägen och gör om till gång och cykelväg, och sedan missköter underhållet av dessa, så att det blir lockande att som cyklist använda den nu smalare, men snö/sand-fria bilvägen.

Kommentarer

  • Hej Bernt

    Precis som du själv skriver så är det Trafikverket som ansvarar för den vägen, även sandupptagningen.
    Och som vi tidigare har svarat skickas meddelanden likt ditt till trafik/vägansvariga hos oss som sköter kontakten med Trafikverket.

    Med vänlig hälsning

    Jenny

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy