Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Skogsröjning längs med Granhammarsvägen i Brunna

Vad är det som händer längs med Granhammarsvägen i Brunna? Hela skogspartiet mellan kedjehusen och vägen längs en strecka är slaktat. Alla träd är fällda och bortforsling pågick även i söndags av virket. Är detta efter önskemål av husägarna eller är orsaken någon annan? Det finns en motsvarande skogsrand hela vägen till militären, är avsikten att avverka hela den sträckan?
Hur är avverkningen tänkt med avseende på miljömålen? Skogen behövs för att omvandla koldioxid till syre. Avverkningen skapar en miljöskuld.
Ansvarskännande skogsägare återplanterar den mark de avverkat, är det kommunens avsikt?
Skogspartierna finns där för att skydda människorna i husen från ljudet av biltrafiken och utsläppen från bilarna, hur tänker kommunen ersätta det skyddet? Bullerplank?
Jag ser fram emot svar på alla mina frågor innan avverkningen fortsätter.

Kommentarer

 • Hej, tack för ditt inlägg, den information vi har är att man ska anlägga bullerskydd på platsen. Då du har med specifika frågor så vidarebefordrar vi dom till ansvarig på Tekniska avdelningen och återkommer med ett svar.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej, här kommer svar från ansvarig på kommunens Tekniska avdelning:

  En bullervall håller på att anläggas mellan Musikvägen och Marknadsstigen. Träd i slänten på vallen närmast husen kommer att återplanteras.

  Med vänlig hälsning,


  Birgitta Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.