Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Säker gång- och cykelväg från Brunna till Brunna Park

Ni måste förstås ordna en säker gång- och cykelväg från Brunna till nya Brunna Park senast på torsdag 23 november, när Coop öppnar. Den nuvarande gång- och cykelvägen längs med Granhammarsvägen passerar två påfarter till motorvägen utan någon säkerhet för gående och/eller cyklande. Höll själv på att med en hårsmån bli påkörd av en lastbil vars förare inte brydde sig ett dugg om andras liv. Det finns ju redan en säker gång- och cykelväg med tunnel under motorvägen - det är bara att öppna den! Som det nu är riskerar ni människors liv och hälsa!
Eric Nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för ditt meddelande,

  Se gärna den aktuella planeringen på vår hemsida: http://www.upplands-bro.se/bo-bygga--miljo/stadsplanering-och-byggprojekt/byggprojekt/norrboda-brunna-handels--och-verksamhetsomrade.html

  Olika omständigheter, vissa oförutsedda, har medfört​ att försening har uppstått. Bland annat på grund av ökade transporter från ABT-krossen, mer berggrund i marken än vad analyser tidigare visat och konstruktionssvagheter i tunnlarna.

  Hur de boende ska ta sig gående/cyklande till handelsområdet framgår i illustrationsbilden på kommunens webbplats. Nu är det så olyckligt att vissa bostadsområden av externa fastighetsägare samt Coop och Biltema har byggts klart innan infrastrukturen är klar och kommunen har ingen laglig rätt att neka olika aktörer att söka bygglov och därmed bygga på sin egen fastighet även om vägar och vatten och avlopp inte är klart. Detta medför att ni kommuninvånare blir drabbade på ett olyckligt sätt med avsaknad av infrastruktur.  

  Kommunen jobbar vidare med hela området Norrboda-Brunna och där ingår bland annat cirkulationsplatser och gång- och cykelvägar. Allt för att kommuninvånarna ska få trygga och säkra vägar till arbete, handel och bostäder.  

  Tyvärr har det inte fungerat att samordna kommunens arbete med intresset av privata aktörers vilja att gå fortare fram än kommunen klarar av att bygga upp infrastrukturen.

  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy