Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Parkeringssituationen i Jursta

Hej, jag bor i Boklok-området i Jursta och jag har noterat att folk i området börjar bli riktigt irriterade över parkeringssituationen i området. Detta efter att det blivit klart att dom utmarkerade parkeringarna på Jurstagårdsvägen är begränsade till 6 timmar dygnet runt. Inom området finns det inte tillräckligt med parkeringar för alla och många här har två bilar, så det hade ju varit smartare att tidsbegränsa parkeringsplatserna under dagen och ha fri parkering under natten.
Christian Zetterberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christian
  Tack för ditt inlägg. Vi har vidarebefordrat det till ansvarig avdelning.

  Med vänlig hälsning
  Stefan Kontaktcenter
 • Hej Christian,

  Här kommer svar från tekniska avdelningen:

  Tack för din synpunkt!
  Upplands-Bro kommun har tagit över vägarna inom Justa i juli och har fått många synpunkter om parkeringssituationen.
  Vägarna i Jursta-området är inte utformade för att parkering ska ske längs med gatan, utan parkeringar finns anlagda inom respektive fastighet. Dessutom är vägarna i de centrala delarna i allmänhet för smala för att gatuparkering ska vara lämpligt. För att behålla god framkomlighet för drift och underhåll, räddningstjänst och sophämtning beslutade tekniska nämnden en lokal trafikföreskrift om ett område med parkeringsförbud.

  Parkeringen längs med Jurstagårdsvägen är också kommunal parkering. Där gäller tidsbegränsad parkering 6 timmar p-skiva för att lämna de allmänna platserna åt besökare och gäster samt lösa parkeringsproblem i Jursta.

  Vi tar med oss din synpunkt om tidsbegränsa parkeringsplatserna under dagen. Vi kommer att se över konsekvenser och förutsättningar om det finns möjlighet att byta parkeringsreglerna längs med Jurstagårdsvägen.

  Med vänlig hälsning
  Emma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy