Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Parkera i Kungsängens centrum

Parkeringssituationen i Kungsängens centrum har länge varit besvärlig, mitt på dagen ser man bilar cirkla runt för att leta P-plats. Det har gått så långt att t.ex bilburna lunchgäster hellre åker till Kallhäll eller andra alternativ. Vilket i sin tur får en negativ inverkan på näringsidkarna i centrum. Just nu drar byggandet igång av nya bostäder vid Ringvägen, då har ytterligare P-platser försvunnit och det är ännu fler som slåss om de få platser som finns.
Nu är det trångt som det är och det finns inga platser att anlägga nya centrala parkeringar på. Det man kan göra är att förkorta den tillåtna P-tiden, 1 timme räcker gott för att man ska hinna med att göra sitt ärende. Då skulle det bli mera rotation på P-platserna.

Kenneth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kenneth

  Din synpunkt/ditt förslag är framfört till vår trafikingenjör.

  Med vänlig hälsning

  Jenny
 • Hej igen Kenneth

  Trafikingenjören hälsar och tackar för synpunkterna.
  Vi har politiska uppdrag både att utreda parkeringsreglerna i Kungsängen samt att se över ytor lämpliga att anlägga fler parkeringsplatser på och arbetar därmed med dessa frågor utifrån dessa uppdrag.

  Med vänlig hälsning

  Jenny
 • Hej igen,
  Jag tänkte bara höra ifall trafikingenjören kommit på något under sin utredning av P-situationen i Kungsängens centrum?
  Vi som letar P-plats på dagarna upplever det som om det nästa blivit ännu svårare, kanske på grund av att det är många av de som arbetar med nybyggnationerna också är bilburna.
  Ett förslag, som dock inte är vare sig snabbt, enkelt eller billigt vore att överdäcka stationsplatsen. Alltså den plats där bussarna idag kört runt för att lämna/hämta resenärer. Om man utgår från den befintliga parkeringen som finns vid COOP/Apoteket och bygger vidare på denna i samma höjd söderut ända till järnvägen skulle det skapas stora ytor. Och bussarnas rundbana skulle alltså få ett tak över sig så att resenärer kan bli skyddade för nederbörd.

  Kenneth
 • Hej!
  Utredningen om att hitta ytterligare p-platser pågår och man tittar just nu på outnyttjade stationsnära småytor. Tjänstemännen har presenterat flera förslag till Tekniska nämnden.
  Tekniska avdelningen har även ett uppdrag från Tekniska nämnden att se över parkeringsbestämmelserna i Kungsängens centrum.
  Vi tackar för det kreativa förslaget, men tror att en överdäckning av bussbron varken är möjlig eller ekonomiskt rimlig. Busstrafiken kräver en rejält tilltagen fri höjd, och höjdskillnaden mot Furuhällsparkeringen räcker inte till för detta. Dessutom är konstruktionen inte gjord för den belastning som detta skulle medföra.

  Vi tackar emellertid som sagt för idéen och tar gärna del av fler kreativa lösningar!

  Bästa hälsningar,

  Marcus Kontaktcenter
 • En liten fundering: går det inte att bygga på det befintliga p-huset vid stationen. Om det är för klent kanske det går att förstärka så det blir möjligt att bygga på en våning?

  Fredrik
 • Hej,

  Tack för ditt förslag, ja man tittar även på om det går att göra något på det befintliga p-huset.

  Hälsningar
  Susanne, kundcenter

  Susanne Chef Kontaktcenter
 • Jag förstår inte varför man inför en p-avgift varför skulle detta hjälpa.
  Max en1 timma på p-skiva räcker gott och väl.
  En avgift för timme 2 och 3 kommer inte att minska parkerade bilar.
  Dessutom så kommer det bara vara en fråga om tid innan kommunen inför även avgift timme 1.
  Jag ser detta endast som en olaglig exta inkomst till kommunen.

  Varför fungerar det med p-skiva i stora Jakobsberg men inte i lilla Kungsängen?

  Larsa
 • Sedan parkeringsautomaterna infördes känns Kungsängens centrum ännu mera ogästvänligt och svårtillgängligt..
  Det är säkert fler än jag som numera väljer bort Kungsängens centrum och åker någon annanstans där der är lättare att parkera. Det kommer väl tyvärr att innebära färre kunder för näringsidkarna i centrum
  Lena
 • Jag håller inte med dig Lena. Jag har nästan dagligen under flera år parkerat i Kungsängens centrum och upplever snarare att det nu är betydligt enklare att hitta en P-plats. Förr, innan P-automaterna, kunde man få leta runt en bra stund för att hitta plats vilket gjorde att man ibland undvek att besöka centrum. För näringsidkarnas del måste det också innebära att de får fler besökare. Jag tror också att genomsnittsbesökaren stannar max 1 timme och då är det ju gratis.
  Kenneth

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy