Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya av/på farten från E18 vid Bro Kockbacka

Hej,

Jag undrar varför den nya av/påfarten från E18 i Bro blivit så försenad. Har det verkligen att göra med det nya skrytbygget av McDonalds att göra? Det vore oerhört tråkigt isåfall tycker jag att vi ska behöva vänta i ytterligare 7-8 månader bara för att det ska byggas ännu ett skräpmatställe och en bensinstation (dessutom 300 meter från Lejondalssjön). Tar tacksamt emot svar på detta.

Kommentarer

 • Hej Niclas

  Tack för dina synpunkter.
  Vi förmedlar vidare din fråga till projektledaren och återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Instämmer med Niclas, längs E18 finns redan all denna sk service. Mc.Donald finns vid avfarten Kallhäll, runt Barkarby är det pepprat med snabb matställen. För Guds skull låt oss slippa detta här. Är boende alldeles intill och var med i beslutsprocessen vad gäller avfartens placering. Då fanns inte ett ord om denna typ av utbud. Farttas bara att här skall anläggas rastplats mm. Vi befinner oss på randen till ett naturreservat och här hör inte detta hemma. Punkt!
 • De ska bygga klart rondellen i vägen upp mot av och påfarten innan de öppnar.
 • Det kan ju inte ta ett halvår att bygga en rondell???
 • Hej

  Projekt Trafikplats Kockbacka tillhör trafikverket.
  Följ nedan länk för information och även för kontakt angående projektet:
  https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/E18-trafikplats-Kockbacka/

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej,

  Anette, den typen av information är i nivå med att understryka vattnets betydelse för sjöfarten, dvs alla som är ute på nätet har denna koll. Men Tack ändå.

  mvh / Roland
 • Hej,

  Jag vill också veta mer, på trafikverket står det ju tex att påfarten är i det närmaste klar att tas i bruk men på skyltarna längs med E18 står det sommaren 2018. Det kan man ju tycka är i närtid men det jag är mest nyfiken på är hur jag som kommuninvånare kan påverka valet av platsen för bygget av en McDonalds och en ny bensinstation??

  Återkom gärna hur det går till.

  Niclas
 • Hej,
  Vi vet att kommunen beviljat markägaren till att stycka av och sälja mark. Detta har redan skett. Om det var försäljning till Berras korvmoj och till Svempas bensinmack hade musklerna att genomdriva fortsättningen varit annan. Dessa nu aktuella elefanter har givetvis fått preliminära besked, vilka är dessa? Däri ligger kommande detaljplan, som dessa kontrahenter inte tillåter dras i långbänk. När kommer kommunen ut med ett första informationsmöte i ärendet? Som skattebetalare accepterar vi inte att bara stå vid sidan av.

  mvh / Roland
 • Hej Niclas och Roland

  Era åsikter och frågeställningar är förmedlade till ansvarig. Vi återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej

  Vi ber om ursäkt för sent svar; se svar från projektledaren:

  "I dagsläget har ingen avstyckning skett för denna mark som är föremål för det planuppdrag som Kommunstyrelsen tog beslut om 2017-12-06,avstyckning av mark sker inte hos kommunen utan hos Lantmäterimyndigheten. Någon ansökan om lantmäteriförrättning är inte heller gjord.

  När Kommunstyrelsen beslutar om planuppdrag för att påbörja en planprocess är det ett beslut om att man ifrån kommunens sida ska starta upp ett planarbete vars syfte är att utreda lämpligheten för något på en viss plats. I planprocessen utreds frågor som trafiksäkerhet, natur- och kulturvärden och dagvatten bland annat.

  Kommunens planavdelning är i ett tidigt skede i detta arbete och inom kort kommer det komma upp mer information om projektet på kommunens websida. Ett planarbete är en lång process och under processen kommer medborgare kunna ta del av arbetet och det material som tas fram. I dagsläget finns inget konkret förslag eller material att ta del av men när det finns kommer det komma upp på kommunens websida under projektets gång. Ett första utkast för en detaljplan av området bör kunna vara klart tidigast hösten 2018.

  Trafikplatsens öppnande påverkas inte av denna process utan den kommer öppna när den är klar utan fördröjning för detta arbete."

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Tack för ett bra svar.
  /mvh Roland

 • Min GPS redan uppdaterad med nya avfart/påfart men de är förtfarande inte klara.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.