Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Norrbodavägen måste få farthinder alternativt skyltar och målning på väg

När ska Norrbodavägen mot Norrboda förskola få ordentliga skyltar och målat "30 km/h" på vägen?  Dagligen kör föräldrar, försolepersonal och diverse lastbilar i minst 50 km/h på denna väg. Boende i området tvekar att gå vid övergångsstället eftersom bilarna för för fort och inte alltid stannar. På flera andra ställen i kommunen målades det nyligen på vägen, varför inte vid Norrboda förskola.

Kommentarer

 • Hej, tack för ditt inlägg, jag vidarebefordrar det till ansvarig på Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej igen, här kommer svar från Tekniska avdelningen:
  Det finns ingen planering på att måla på gatan eller sätta upp skyltar med hastighetsbegränsning på platsen. Vi hänvisar till att det finns skyltar för hastighetsbegränsningen i hela Norrboda-området där man kör in från Pettersbergsrondellen upp på Pettersbergsvägen och den hastighetsbegränsningen gäller för hela området/zonen.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Okej. Men varför har man målat på vägen på andra ställen i kommunen, där det också finns skyltar? Till exempel på vägen förbi IP?
 • Hej igen, då det är enbart en väg in i Norrbodaområdet så är det skyltarna som står i början på Pettersbergsvägen invid rondellen som gäller i hela området, om ngt annat än 30 km skulle gälla för någon eller några andra gator i området skulle man skylta angående det.

  Vägar där vi målar 30 km på vägbanan har ett större flöde med bilar, samt är i många fall en genomfartsväg.

  Med vänlig hälsning,

  Birgitta Kontaktcenter
 • Tack, då förstår jag! En tilläggsfråga blir då varför kommunen har satt upp 30-skyltar mot Galtrörsvägen och Grindrörsvägen?
 • De gator du nämner är inte kommunägd mark, så där är kommunen inte väghållare. Vilket betyder att det inte är kommunen som skyltat de gatorna.

  Med vänlig hälsning,

  Birgitta Kontaktcenter
 • Tack för svar! Jag trodde att kommunen ägde de gatorna.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.