Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nedskräpning vid återvinningscentralen i Bro centrum

En bild från återvinningsstationen i Bro centrum 18 april 10:25. Som ni ser en mängd bråte utanför containrarna. Ofta sitter adresslapparna kvar så det går att se vem som slängt kartongerna. Plastpåsarna innehåller matavfall.

Hur komma tillrätta med nedskräpningen i Bro?
I min generation, jag är en 40-talist, förmanade föräldrarna oss att inte skräpa ner. Likaså i skolorna - lärarna  berättade. Får dagens barn någon information i skolorna om vad som händer när man skräpar ner? Jag vet inte.

Några förslag:
- Antiskräpdagar. Låt skolbarn hjälpa till med att plocka skräp i områden som inte har trafik, dvs i parker, runt centrum. Det föder en medvetenhet om att det är viktigt att inte skräpa ner. De berättar sedan för sina föräldrar att de plockat vilket torde leda till att föräldrarna blir mer medvetna.
- Avsaknad av papperskorgar. Vid en promenad från Kungsängen till Bro centrum saknas papperskorgar  vid alla busshållplatser. Det är först när jag passerat ridhuset, som de dyker upp.
- Det finns många invandrare i kommunen som skulle kunna hjälpa till liksom arbetslösa eller bidragstagare. Om de delas in i grupper och vandrar runt längs vägar och torg en gång i veckan så borde det bli rent. Det är också en information till nytillkomna att här skräpar vi inte ner.

Som s.k. ploggare, ser jag att situationen inte blivit bättre, snarare värre.
Varför inte göra en satsning på att bli en kommun som är "Fri från skräp". Det är en hög målsättning, men utan mål, ambitioner och start av aktiviteter händer ingenting.

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.