Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nedskräpning runt Fliesbergshuset och närliggande vägarNedskräpningen i området runt Bro är stor. Detta leder till minskad trivsel för alla. Upplands-Bro kommun är tillsammans med de som bor i kommunen ansvariga för att gator, torg, parker och friluftsområden hålls så rena som möjligt.
Ett exempel är området runt Fliesbergs-huset. Vem har ansvar för städningen?
Vilket avtal har kommunen med ägarna till området runt Fliesbergs-huset? Eller är det kommunen som skall städa?

Under den senaste tiden har nedskräpningen blivt värre och värre. Det är så skräpigt att alla bara slänger skräp efter sig utan att bry sig. Det spelar ju ingen roll. När det blåser sprids det runt.

Ett område som tidigare varit ängsmark har nu grusats och används bl.a. som uppställningsplats av större fordon. Det innebär även övernattningsplats för chaufförer. Såvitt jag kan se, finns ingen soptunna i området som kan användas.

Problemen gäller även Bro centrum och containrarna för sortering av avfall.
Förslag:
1. Gör en kampanj. Annonsera i Mitt-i etc. "I Upplands-Bro tar vi hand om skräpet".
2. skapa "vägmärken" eller affischer eller motsvarande som visar vad som händer med skräpet i naturen. Ta Nya Zeeland som exempel, där man i trafiken använder roliga upplysande kommentarer hur det kan bli om man kör för fort, dricker sprit, pratar i mobil etc.
3. De som ansvarar för att ta bort skräp måste verkligen göra det kontinuerligt. Ta en diskussion med dessa. Hur tror ni det kommer att se ut i logistik och distributionscentrat som byggs i Brunna om allt får gå vind för våg?
4. Ge information till de som flyttar in i kommunen. "Så här fungerar det i Upplands-Bro".
5. Använd de som är arbetslösa för att hjälpa till. Även större skolbarn kan säkert städa i naturen.

Kommentarer

 • Hej Arne

  Tack för dina åsikter och förslag.
  Ditt inlägg blir förmedlat till avfallsenheten och miljöavdelningen för kännedom och eventuella åtgärder såsom att ställa krav och utfärda viten mm.

  Just fastigheten där "Fliesbergshuset" står ägs av Brofastigheten AB (Strömsbrovägen 45, 80309 Gävle) som har ansvar för marken.
  Kommunen har aldrig städavtal med privata markägare.

  Med vänlig hälsning  


  Anette Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.