Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När börjar Köpmanvägen i Bro åtgärdas?

Vi har drivit samma fråga i snart 3 år! Vad händer med Köpmanvägen egentligen? Kommer ni att rusta upp sträckan någon gång? Folk kör alldeles för fort samt bussar/lastbilar skapar extrema markvibrationer och buller. Jag såg att projektet finns med nu på åtgärdlistan 2018 på hemsidan som är prio1. Är inte vädret tillräckligt bra nog för att påbörja arbetet???

Kommentarer

 • Hej Sappo

  Vår tekniska avdelning har bekräftat att arbetet påbörjas inom kort och ska vara avslutat innan 30/6.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Kommer det bli nya farthinder?
 • Hej Anton,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har tagit din fråga vidare till kommunens Tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Hej Anton,
  Kommunens tekniska avdelning meddelar att det kommer att blir någon form av hastighetsdämpade åtgärd. Det är dock inte klart vilken typ av åtgärd det kommer att bli utan det är under utredning.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Såg att ni börjar nu riva upp asfalten i början av Köpmanvägen centrum hållet! Vill passa på att informera att det finns brunnslock som orskar vibrationer när bussar/lasrbilar träffar den åt station hållet! Vill att ni ska göra så att den blir så jämn som möjligt när ni ska ändå riva upp hela sträckan! Se bild
 • Hej,
  Tack för ditt inlägg, vi tar det vidare till ansvarig avdelning.
  Med vänlig hälsning
 • Hej är ni klara med upprustning av Köpmanvägen? Hur är det med andra halvan mot stationen? Hastighet åtgärd?
 • Hej Sappharat,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har vidarebefordrat din fråga till kommunens tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Några nya uppdateringar? Det ser ut som att de har redan målat övergångstället precis utanför vi bor inatt som inte var ny asfalterat som halva sträckan där uppe mot centrum hållet!
 • Hej Sappharat,
  Kul att du har observerat åtgärderna vi har gjort hittills.
  Precis som du skriver har vi kvar stora delar av gatan. De vi åtgärdade i vintras var de mest kritiska/akuta delarna.

  Vi arbetar för fullt resten av köpmanavägen. Bland annat ser vi över, i samråd med plan- och exploateringskontorets ny-exploateringar i närområdet, på bland annat gatubelysning, GCöverfarter samt att anlägga en kompletterande cykelbana på andra sidan gatan.

  Vi arbetar för stunden med att förbättra/effektivisera den totala infrastrukturen kring cirkulationsplatsen vid busstationen.

  Med vänlig hälsning,
  Mats
  Gata/Park/Trafik
  Tekniska avdelningen, Samhällsbyggnadskontoret

  Stefan Kontaktcenter
 • Kommer ni att asfastera resten av Köpmanvägen? Vi har ett övergångsställe som orskar vibrationer i flera års tid som vi hela tiden klagat på. Sista övergångsstället mot Bro stationen där ni har nyligen målat det!
 • Hej flera uppdateringar? Hur kommer det ser ut andra halva på köpmanvägen?
 • Hej

  Vi väntar svar från projektledaren och återkommer så snart vi kan.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej
  Här är svar från projektledaren:

  "Hej Sappo,

  Först vill jag passa på och tacka för er aktivitet i kommunens utveckling!
  Låt mig sedan proklamera ”gången” från förslag till faktiskt utförande.

   1. Tack vare kommunens aktiva ortsbor som förslagen/önskemål/åtgärder når oss.

  2. Sedan ska det lyftas till rätt nämnd (Förtroende valda politiker valda av kommunfullmäktige) . Där bryts ärendet ner och avgör förvaltning (Jag, kommunens arbetare) samt prioritet.

  3. Förslaget prioriteras efter olika kriterier baserade på säkerhet, behov, tillgång, andel brukare, kostnader etc.

  4. Sen landar det på mitt bord. I det här fallet hos tekniska nämndens förvaltning. Vi som förvaltar/jobbar med grönområden, gator, vägar, parker och övriga allmänna platser.

  5. Ärendet ska sedan projekteras. Då görs det oftast i samråd med en extern projektörer som har expertisområden inom varje teknik område.

  6. Nu är projekts alla delar klara, nu skickas det ut för granskning. Då skickar jag ut det till väl utvalda, återigen sakkunniga inom varsin teknisk gren, för en andra blick.
  Det är mycket enkelt att låt säga en elledning krockar med en vattenledning  som exempel. Då de oftast finns på varsin ritning.

  7. Tillbaka till mig för rätta till upptäckta ritningskonflikter.
  Denna fas är Köpmanvägen i just nu

  8. Nu ska någon utföra dessa i praktiken. Vi måste därför handla upp en entreprenör som är villig att bygga vårt projekt. Då vi jobbar under LOU (Lagen om upphandlning) måste alla som uppfyller kategorins kriterier få vara med och räkna.

       a. 3 veckor senar stänger jag upphandlingen. Det anses som tid nog för att alla ska få en ärlig chans att hinna lämna in sitt pris.

        b. Kuverten är sprättade. Jobbet tilldelas Entreprenör 12. Sedan ska alla få en chans att överklaga. Därför ligger en spärrtid på 10 arbetsdagar efter tilldelning.

        c. Låt säga att ingen överklagan sker. Alla är nöjda med upphandlingen. Då kallas Entreprenör 12 till startmöte. Här bestäms startdatum.

   9. Nu utförs det i praktiken"


  Med vänlig hälsning


  Anette Kontaktcenter
 • Ni måste komma med en permanent lösning så fort som möjligt. Vi LIDER verkligen av vibrationer. Trodde verkligen att ni skulle åtgärda hela sträckan på Köpmanvägen, inte bara över delen av gatan! Nu är sommaren snart slut igen och förmodligen kommer inte att hända något under den här året! Man är så trött på det! Folk börjar sälja hus här intill vägen!!!!
 • Hej tack för att ni har asfalterat nedre delen av Köpmanvägen, det har hjälpt enomt med att få bort vibrationer! Jag ville bara säga om brunnslock det där ligger snett utanför Indian Gate restaurangen har ni har gjort det ännu djupare hål där istället för att göra det jämnare mot marken som jag har bett er om i somras. Så varje gång bussar träffar hållet där då uppstår det markvibrationer. Har sett när vägen blev färdig asfaterat så hade ni haft en varningsskylt precis vid hålet, är det tanken att ni skulle göra det eller?

  Gott nytt år på er!

  Mvh Sappharat
 • Hej Sappharat,
  Tack för ditt inlägg. Vi har fått följande svar från kommunens tekniska avdelning.

  "Hej Sappharat.
  Kul att upprustningen har givit resultat!
  Tack för upplysningen. Och vi ska lösa det meddetsamma!"

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Hej på er! Återstår igen ang brunnslocket på Köpmanvägen vid Indiska restaurangen. Jag vet att ni har fyllt upp kanterna med asfalt för att det ska bli jämnare för några månader sedan! Jag vill att ni ska lyfta upp hela brunnslocket och fyller upp med asfalt under ifrån så att det blir så jämnt så möjligt, eller någon annan lösning tyvärr så uppstår det markvibrationer när bussar träffar hålet! Det finns jätte många exemplar på brunnslock som är helt plan mot asfalt på badå Köpmanvägen och Stationsvägen!
  Mvh Sappharat
 • Hej på er! Återstår med brunnslocket vid indiska restaurangen så har ni fyllt upp kanterna med asfalt runt om det för några månader sedan! Tyvärr uppstår det markvibrationer när bussarna träffar hålet där! Jag vill att ni lyfta upp locket och fylla med asfalten under ifrån så att brunnslocket är jämnt mot marken/vägen eller om ni har en annan lösning på det! Det finns många exemplar med brunnslock på Köpmanvägen och Stationsvägen som är plana och raka!   Mvh Sappharat
 • Hej Sappharat,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har tagit det vidare till kommunens tekniska avdelning.

  Trevlig helg,

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.