Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Mycket bra snöröjning

Jag vill ge beröm till dem som plogar o sandar på Fredriksbergsvägen i Bro. Vi har aldrig haft så bra snöröjning som denna vinter. Vänligen förmedla detta till ansvarig Kommentarer

 • Hej Annette, tack för ditt inlägg, det värmer alltid med beröm! Jag vidarebefordrar det till ansvarig på kommunens Tekniska avdelning som förmedlar det till entreprenören.

  Ha' en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Snöröjningen i Kungsängen vid Prästhagsvägen och omgivning fungerar också väldigt bra, hälsa snöröjaren.
 • Hej, tack för ditt inlägg. Alltid roligt med ros, jag vidarebefordrar det till ansvarig på kommunens Tekniska avdelning som skickar vidare till entreprenören.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • hej, Nyinflyttad till Vinlandsvägen. Jag är inte så imponerad av snöplogningen på den här gatan. Tycker han lämnar en alldeles för bred remsa, ca 2 m, för oss bostadsinnehavare att skotta efter honom.
  I natt har vi fått ca 20 cm, fortfarande oplogat, svårt för bilarna att ta sig fram.
 • Hej Maria,

  Jag framför informationen vidare och förhoppningsvis blir det plogat så fort som möjligt. För tillfället så måste vi prioritera vissa vägar samt gång/cykelvägar - information om vad som prioriteras hittar du på vår hemsida:
  https://www.upplands-bro.se/gata--park/underhall/vinterunderhall.html
  Ha en fin dag!
  Mvh,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej igen,

  Jag har fått informationen från ansvarig att Vinlandsvägen är ej kommunal väg alltså har vi inte övertagit skyldigheten att ploga där. Det är bygget som ska ta hand om snöröjningen.

  Mvh,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Ja vi boende måste ta reda på hur det är. Vi fick besked av byggföretaget att det är kommunens väg. En av oss såg på en karta på er webb att det är enskild väg. I morgon är det årsstämma så då får frågan tas upp.
 • Ang snöröjning: stora vallar i korsningar som gör sikten obefintlig och blir till en trafikfara! Varför plogas inte dessa höga vallar bort?
  Ang Bygdegårdsvägen från bussgatan (Hjortronvägen) till Skyttens Väg är det helt omöjligt att gå på den sk trottoaren, där de har plogat upp all snö från vägen. Gångtrafikanter får gå ute i vägen, med livet som insats. Se till att det blir plogat! Ringde till kommunen och fick till svar att
  många plogbilar var ute jobbade, vi åkte runt i Kungsängen såg inte en enda plogbil i aktivitet. Var är alla? Västra Rydsvägen (runt IP) är plogad så undermåligt att nu är det ojämnt med stora gropar och väldigt spårigt och ojämnt. Är som att åka på en grusväg. Varför plogar man inte ner snön på sidorna av vägen, utan låter det ligga i kanten av gatan som sedan smälter ut på vägen igen och bidrar till att det fryser vid köldgrader. Dessutom ligger en stor hög mittsträng kvar i mitten av körbanan på vissa ställen. Så dålig snöröjning !!
 • Detta inlägg ska naturligtvis inte ligga under beröm utan under vanliga frågor!! Sorry
 • Hej Solveig

  Vi förmedlar dina synpunkter och frågor till ansvarig på Tekniska kontoret och återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Hej igen Solveig

  Här följer ett svar från vår gatutekniker:

  "Entreprenörerna har varit ute i 2 dagar nu och fraktat bort snö samt puttat vallar/breddat gångstråk och korsningar.
  Bygdegårdsvägen/Skyttens Väg kommer att ses över under dagen för att bredda ytterligare där behovet är finns.
  Gällande Västra Rydsvägen så har jag fått en notis om denna från entreprenören, de kommer att skrapa av samt försöka att förbättra framkomligheten på denna sträcka under de närmaste dagarna."

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Jag tycker det var bra röjt på Ådövägen under vintern.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.