Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Mätarvägens infart från granhammarsvägen

Hej
Jag såg detta citat under en annan kommentar
"Arbeten med att förbättra trafiksäkerheten på Granhammarsvägen är under planering och förväntas kunna startas sen höst 2018/vinter 2019."
DÅ måste jag ställa min fråga! HUR tänkte man med trafiksäkerheten vid nya infarten till mätarvägen. Först går vi som bor i Brunna, säkert i en tunnel UNDER Granhammarsvägen sen (när hållplatsen flyttas till mätarvägen) ska vi gå ÖVER ett övergångsställe där tung trafik passerar/svänger in hela tiden. Varför gjorde man inte en tunnel av gångcykelvägen och ledde UNDER nya mätarvägen.
Helt ologiskt och galet enligt mig. Tänk på alla som  får bråttom till bussen och springer över utan att se sig för. För att inte tala om alla skolbarn.

Kommentarer

 • Hej Ann-Charlott

  Tack för ditt inlägg!
  Dina synpunkter är förmedlade till projektledaren för området.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Varför flytta busshållplatsen över huvud taget? Den ligger ju i nuläget på samma sida som gångtunneln och är ju därmed säkrare för alla.
  Det verkar däremot vara så att ingen behagar svara på våra frågor angående denna mycket märkliga korsning. Jag har själv tidigare ställt frågor angående både denna korsning och andra uppkomna trafikproblem i Brunna utan att få svar.

 • Det är väl meningen att bussen ska gå över Norrboda handelsplats (vid coop och ner vid Lidl) och visst skulle det behövas bussförbindelse med coop men å andra sidan får ju vi som bor på Brunna sidan ännu längre bussförbindelse med Kungsängens station då och det är inte önskvärt.
  Men som du säger inga svar får man..
 • Ok, den förklaringen angående busshållplatsen köper jag givetvis såklart, men ändå tråkigt att svaren uteblir från kommunen.
 • Hej

  Se kommentar från projektledaren:

  "Hej
  Det är precis som det skrivs i kommentarerna att bussen ska gå över Norrboda handelsplats via Coop och Lidl samt en buss upp till industriområdet. Det går även en busslinje vissa tider direkt mot Kungsängen C så att man inte behöver åka en omväg via handelsområdet i tex rusningstrafik.

  Busshållplatsen har flyttats för att dessa bussförbindelser ska kunna genomföras , att behålla två hållplatser är inte en bra lösning då det är lätt att gå till ”fel” hållplats. För att kunna svänga upp vänster på Mätarvägen behöver alltså hållplatsen ligga på den sidan om Mätarvägen."

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej igen

  Fast ursprungsfrågan var ju inte busslinjen utan trafiksäkerheten!
  Som jag skrev ovan. Först går vi kollektivresenärer SÄKERT under Granhammarsvägen men sen ska vi över nya Mätarvägen med all den tunga trafik som svänger in där konstant. Hur tänkte man där är min fråga, Kommer bli tillbud och i värsta fall olyckor där i framtiden.
 • Hej!  varje morgon när jag väntar på bussen vid musikvägen händer det incidenter. långtradare/lastbilar är aggresiva i sin körning. stannar knappt för kommande trafik. En morgon fick en långtradare stanna vid övergångsstället. vad händer?  släpet står kvar ute på granhammarsvägen. vad händer när en t.ex dagisgrupp ska över
 • Idag har de satt upp ett fånigt hinder framför trappan som om man inte kan springa runt det 🙄
 • Korsningen är rent av idiotisk om man skall använda ett språk som folk förstår. I morse kom det en bil i full karriär från Kungsängen-hållet och skulle svänga in på Mätarvägen. Den körde nästan på två hjul när hen svängde och korsade de två körbanorna, bara för att hinna före oss som kom körande mot Kungsängen.Koncentrationen på förararen bör alltså varit riktad mot oss i de mötande bilarna och vad hade hänt om någon då varit på väg att korsa övergångstället vid Mätarvägen? Jag uppmanar ansvariga att göra något åt denna halvmesyr till korsning INNAN något riktigt hemskt inträffar.
 • Håller fullständigt med i det ni skrivit i tidigare inlägg. Vad håller man egentligen på med när det gäller trafiken här uppe i Brunna & fantastiska Brunna Park?!! Verkar så ogenomtänkt. Att flytta Coop till en början med - innan man vet att vägen går att ordna!!?? Blir lätt mörkrädd när jag läser att bussen till råga på allt ska ta en "sväng" runt Norrboda innan man ska komma till tåget. Ska det behöva ta 40-45 min för att komma till centrum om man bor i Brunna?! Vill ni att alla ska ta egen bil till station istället?! Nåja - innan vägen under tunneln, upp mot Coop är klar, kanske man gått i pension...

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.