Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Livsfarlig låsning av bom

Hej

Detta är ju fullständigt vansinnigt!

Förutom att barnvagnar och rullstolar inte kan komma förbi är det ju livsfarligt för en ryttare som kanske kommer när det börjat skymma.

Känns inte ok att låsa bommen på det här sättet.(Har även ett foto som är väldigt talande där en äldre herre som inte rör sig så bra försöker passera ut till sin bil. (Den var olåst när han började då.)

Detta är vid parkeringen vid Rösaring.

Kommentarer

 • Håller med om att låsningen är galen. Dock är det var jag vet en Privat väg. Så bommarna får vara låsta. Dock ryktas det om att markägaren inte har den rätten. Kanske kan ni på Kundkontoret reda ut vad som gäller runt Rösaringsområdet och ev sätta upp en skylt. Alla som vistas där vet inte vad som gäller idag efter markägarbytet.
  Kerstin
 • Privat väg? Hur menar du? Mig veterligen finns inget förbud att röra sig i det området? Att då anlägga nån form av snubbeltråd som inte syns i mörkret är inte ok.
  Förstår inte sambandet med de rykten du pratar om? Om det är ägarens lås är det ännu mer pinsamt, det är en låsbar bom så förstår ännu mindre varför det ser ut så här då? Då får man väl skaffa ett riktigt lås? Helst innan nån skadar sig!
  A.H.
 • Säbyholm ägdes tidigare av Landstinget som drev skola och ägde skogen. Allt köptes av samma ägare men de sålde av skogen till den nya markägaren. Skiftet går vid skogsbrynet tror jag, efter det är vägen privat. Idag får vi köra till parkeringen vid Rösaring, därefter är det skyltat med motortrafik förbjuden, vid bommarna. Kommunen har inget med denna skog att göra eller vägen. Dock är det vansinnigt att sätta upp kedjan. Däremot vet vi inte vem som satt på kedjan. Att vi får röra oss i området bestäms av allemansrätten, däremot får markägare stänga sina vägar på privat väg. Men det kan vara bra om kommunen går ut med information om vad som gäller i området.
  Kerstin
 • Förstår fortfarande inte varför ägare av området skulle påverka frågan???
  Och om biltrafik är ett problem är väl inte kedjan nån avgörande lösning?
  Bommen i sig, låst på rätt sätt, stoppar väl motortrafiken som du pratar om ändå?
  Bommen är tydlig med reflexer med en tydlig öppning för passage mellan, så denna låsning är direkt farlig!

  Här där jag bor är det i princip bara privata markägare men man får inte göra hur som helst för det!

  Möjligen är det skillnad på hur kommunerna håller ordning???
  A.H.
 • 1. Kedjan är farlig.
  2. Ingen vet vem som satt dit kedjan, kan vara vem som helst.
  3. Vägen är privat. Med skylt motortrafik förbjuden!
  4. Ingen har ifrågasatt att det är direkt olämpligt med kedjan.
  5. Vad ska kommunen göra tycker du? Och var går gränsen för kommunens skyldighet?

  Kerstin
 • Se till att kedjan tas bort???

  Tänker att de kan göra det? Kommunen bedriver väl en del tillsyn. Annars så får väl en polisanmälan göras om framkallande av fara? Vad vet jag. Tänkte kommunen vet!

  Börjar tro att det är din bom? Och din kedja? Varför annars så upprörd för att jag ber kommunen om hjälp här? Förstår inte.
  A.H.
 • Försöker endast förklara ägarförhållanden för dig. Många tror att Rösaringsområdet tillhör kommunen vilket det tyvärr inte gör. Om du vet vem som satt upp kedjan så får du väl Polisanmäla den personen om du tror det leder till något.
  Kerstin
 • Hej,
  Rösaringsåsens naturreservat är ett statligt bildat naturreservat därav hänvisar vi er till Länsstyrelsen i dessa frågor.

  Ni når Länsstyrelsen via Telefon: 010-223 10 00 alternativt E-post: stockholm@lansstyrelsen.se

  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Man undrar varför man inte får köra ned till den andra parkeringsplatsen och besöka Vållsvik badplats och Kampingplats med vattenpump och idealisk badplats?
  Det finns tydliga skyltar vid första vägkröken och nere vid den andra parkeringsplatsen.
  Det borde väl vara tillåtet att köra bil dit i alla fall.
  Bengt Olof Tore Boberg
 • Hej Bengt Olof Tore
  Den markägare som köpt Rösaringsskogen har stängt av vägen och satt upp skylten. De har också avsagt till statsbidrag för vägen för att inte behöva hålla den öppen för allmänheten vilket den var tidigare när Landstiget ägde skogen. Kommunen äger alltså inte marken och har inte heller hand om skötseln av badplatsen. Markägaren är i sin fulla rätt att stänga av för biltrafik. Däremot är vägen till parkering tillgänglig eftersom det är en naturreservatsparkering för det nya naturreservatet Rösaringsåsen som Länsstyrelsen bildade 2015.
  Alla badplatsbesökare blir alltså tvungna att ta sig ner till badet på annat sätt än med bil.

  Med vänlig häslning
  Anna Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy