Till senaste kommentaren

Livsfarlig gångväg med "vinteröppen bom".

Björklyckestigen, Bro. Bommen är öppen, som vanligt varje vinterhalvår. Förstår att det är pga plogbilen. Men det som händer är att alla möjliga bilister tror att det är en vanlig bilväg. Deras gps säger att det går att köra där, nämligen. Allt från taxibilar till lastbilar har lust att svänga in där från Snickarvägen. Ofta gör de det också. Låtsas inte se gångvägsskylten. Alternativt skiter i det. Igår när en person gick där (på väg mot Snickarvägen) så kommer en liten bil i snabb fart in på gångvägen. Personen går ju mitt i vägen, de stannar bilen och säger att han ska flytta på sig. Han svarar att det är en gångväg. De svarar med att säga: Ska vi skjuta dig? (Detta är polisanmält). Vad hade hänt om det var barn som gick där eller någon med ryggen åt det hållet och inte uppmärksammade situationen ... ? Vi har bott på den här gatan i 15 år och i 15 har det varit problem med diverse bilister/ligister som inte fattar bättre, som inte kan tänka utanför gps-rösten. Vi sitter på första parkett och ser incidenter varje dag från köksfönstret. Vi ber att kommunen gör undantag med just denna bom och ser till att plogbilen får låsa upp den varje gång den måste passeras. Som det är nu är direkt livsfarligt sex månader om året.

Kommentarer

 • Hej Synöve

  Tack för ditt inlägg.
  Vi förmedlar det vidare till kommunens tekniska avdelning och återkommer med svar

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej igen

  Vi har fått följande svar från kommunens tekniska avdelningen:

  "Hej,
  Tyvärr så kan vi inte påverka hur GPS visar vägen men kör bilar på en gångväg så är detta ett brott och därför en polisiär fråga.
  Vi på tekniska avdelningen ser över skyltningen på gångvägen för att se till att denna är tydlig. Bommar måste hållas öppna under vinterhalvåret för att vinterfordon snabbt skall kunna tas sig runt vid snöfall."

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Så, med andra ord, kommunen är helt okej att det rör sig bilar på gångbanor så lände de är plogade?..
  Julia
 • Hej Julia

  Det är inte okej att det åker bilar på gångbanorna. Tekniska avdelningen ser över skyltningen så att den blir mer tydlig.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li
 • Nu måste något göras! Så svårt är det ju inte för den som kör snöröjning att öppna dessa bomarna vid behov... det är ju lathet/bekvämlighet framför barns säkerhet att ha bommen öppen - dottern på 4år precis för en stund sedan på att bli påkörd pga att ytterligare en bilist trodde det var en bilväg! Även tidigare sett att även hemtjänst och privatpersoner tar denna väg och sedan gångtunneln mot Finnsta! Absurt!
  Emilia
 • Hej Emilia

  Vi vidarebefordrar detta till Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li
 • Det är samma problem på Härnevistigen vid Råbyskolan. Bilar struntar i att det är gångväg för att kunna smita in på Fasanstigen alt. Örnstigen. Bilar som åker till/från Råbystigen använder också de olåsta bommarna som ursäkt att köra på gångvägarna. Om snöröjaren har inlagt i avtalet att öppna och låsa bommen i stället för att man skall ta hänsyn till deras bekvämlighet, då kanske man skulle byta röjare eller företag. Härnevistigen gränsar till en skola med mycket barn i farten.
  Hans Westin
 • Hej, tack för ditt inlägg. Vi vidarebefordrar din synpunkter och förslag till ansvarig på kommunens Tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.