Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Långtradare på Strandvägen?

Igår såg jag (åter) en långtradare som hade kört fel och tagit sig ned på Strandvägen i Kungsängen från det östra hållet (från Stäket-hållet). Det går hyggligt bra att köra ända tills man kommer fram till den smala passage som nu finns där man ansluter till Enköpingsvägen. Där har det p.g.a EON´s fjärrvärmearbete skapats en tillfälligt trång passage som en långtradare har stora svårigheter att ta sig igenom, om det ens går. Alternativet för långtradarens chaufför är att då backa ekipaget tillbaka över den smala järnvägsbron och nedför backen på Strandvägen, en manöver som varken är lätt eller trafiksäker. Vi hade en liknande situation förra veckan där en stor cementsugga mejades ned av ett för stort fordon.
Nu ska vi inte klandra långtradar/buss-förare för att dom väljer en väg som deras GPS anvisar, Det finns inga skyltar vid den östra infarten till Strandvägen-området som berättar att vägen inte är farbar för stora fordon, endast en skylt som säger att genomfart är är förbjuden. Det finns skyltar på motorvägen som uppmanar förarna till Brunnaavfarten istället men detta kanske inte uppfattas av alla förare, speciellt inte om man förstår svenska dåligt. Har man väl svängt av motorvägen på fel ställe får man problem.
Det vore bra om det kom upp en skylt vid infarten till Strandvägen som berättar att endast personbilar kan passera. Alternativt en skylt som berättar att man ska köra tillbaka till Stäket och sedan åter upp på motorvägen.

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.