Till senaste kommentaren

Kungsängens torg - stenläggning?

Skall det se ut så här när det är stenlagt och klart?
Tycker det ser ut som en okunnig har lagt stenarna runt bl.a brunnar.
Tittar man på stenläggningen som gjordes utanför kommunhuset så ser det mycket bättre ut där.

Hoppas att ni inte godkänner detta arbete utan att det rättas till.

Kommentarer

 • Hej Lasse

  Tack för ditt inägg.
  Det är förmedlat till ansvarig avdelning.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Oj, vad oprofessionellt!


 • Håller helt med. Det ser för bedrövligt ut. För att inte tala om resten av stenläggningen som är rena puckelpisten lite här och där.
 • Stenläggningen bör kollas innan det blir ännu dyrare att göra om allt!
 • Gick på den nylagda plattsättningen utanför systembolaget, helt bedrövligt ojämnt lagt.  Ni som sitter och bestämmer i kommunen, tycker ni själva att det är bra och professionellt utfört det som hittills gjorts på torget?  Är det så här vi ska spenderar våra pengar i kommunen?
 • Hej

  Tack för era inlägg och synpunkter.
  Vi har förmedlat dessa vidare till tekniska avdelningen samt projektledaren för arbetet på Kungsängens torg.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Jag passerar ofta centrum gående. För ett par veckor sedan höll jag på att ramla då jag snubblade på en av de uselt lagda plattorna som stack upp en bit. Så här kan vi inte ha det! Det är inte bara på ett ställe utan verkar dåligt lagt över lag. Jag har även sett en annan person som snubblat på en av plattorna.
  Vänligen framför detta till ansvariga för plattläggningen i centrum.

  Birgitta
 • Lasse: kan du kontakta mig?
  073-9845358
  Jag vill få använda dina bilder i ett reportage och behöver din tillåtelse. Ditt namn kommer, om bilderna publiceras, såklart stå som fotograf.
  Mvh Åke Holm
 • Helt otroligt dåligt utfört, kunde inte annat än gapskratta när jag gick över torget första gången. Det lär blir till att riva upp hela torget och lägga om det igen, hade blivit snyggare och billigare att bara asfaltera hela torget från början. Bänkarna luktar dessutom hundskit när det regnar 😀
 • Hej

  Ansvarig på tekniska avdelningen meddelar att entreprenaden på Torget inte är slutbesiktad.
  En förbesiktning är genomförd och då konstaterades att det finns brister att åtgärda innan slutbesiktning genomförs i mars.

  För att underlätta flödet på Torget har dessa ytor öppnats upp för allmänheten trots att de inte är slutbesiktade.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Jag fick info om att man ska jämna till plattytan utanför Systemet med en vält. Jag hoppas man inte gör det när tjälen sätt in. Då blir det roligt ska ni se...
  Och det blir intressant att se hur de gör om de estetiskt sett bedrövliga kapningarna när nuvarande "konstverk" får nedslag på slutbesiktningen i mars, när marken under är frusen...
 • Hur är det tänkt att de stålkanter som omgärdar alla planteringar m.m. på torget ska säkras för att inte utgöra en risk för skador vid t.ex. fall. Stålkanterna är både höga och vassa och utgör en fara för dem som rör sig runt dem. De borde spärras av tills dess att de skyddats. Stålkanterna behöver täckas med kant/rör eller motsvarande med tillräckligt stor radie för att inte utgöra fara vid t.ex. fall.
 • Hej Henrik, tack för ditt inlägg. Jag vidarebefordrar det till ansvarig.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Det mest bedrövliga med detta bedrövliga arbete är att själva underentreprenörens personal ansåg sig klara. När kommunen i artikeln i Mitti hävdade att det "inte är klart", så var det en osanning med hänvisning till ovanstående. Sanningen är enbart att det ännu inte är slutbesikigat. Vid slutbesiktningen kommer det bli underkänt på såna ytor som visas på bilderna. Killarna som gjort de jobben kan inte ha någon erfarenhet över huvud taget.
  Om de otroligt usla ytorna godkänns blir jag riktigt förbryllad.
 • Hej Henrik, här kommer svar från Samhällsbyggnadskontoret:
  Hej,  Valet av kantstål/cortenstål vid utformningen av torget i Kungsängen påbörjades redan vid etapp 1, dvs redan innan nu pågående utbyggnad av torget. För etapp 3 (nuvarande utbyggnad) är det naturligt att följa tidigare val av både material och kulörer vid utformningen av sista etappen i torget.  Utformningen av sista etappen har föregått av en omfattande medborgardialog där företrädare för olika grupper bjudits in att delta i processen. Förutom att kommunens medborgare kunnat lämna synpunkter så har processen också inkluderat representanter för kommunens tillgänglighetsråd samt skolan. Vi har inte fått några synpunkter eller rapporterade fall som visar på att valet av kantstål är ett olämpligt val eller skulle utgöra särskild fara för fotgängare. Tvärtom så är utformningen uppskattad både utifrån materialval och tydlighet vid avgränsning mellan ytor.

  Då denna typ av materialavskiljare ej är klassad som ett farligt föremål är den inte heller rekommenderad att ingå i Riskanalysen vid nyproduktioner, en handling som upprättas innan byggets start för att kunna kartlägga/förhindra olyckor på plats. Därav har frågeställningen aldrig krävts eller varit befogad Dialoger med kollegor från entreprenadsidan har bekräftat vår uppfattning. De har heller ingen statistik eller några inrapporterade avvikelser/tillbud härledes corten-stål.

  Kantstålet/cortenplåten passar mycket bra att använda som avgränsare mellan olika ytor. Det blir en både en tydlig och snygg kant med tydliga linjer mellan ytor som ska avgränsas från varandra vilket är viktigt ur tillgänglighetssynpunkt. En annan fördelen att använda stålkanter istället för kantsten är att det ger en stabil och följsam linje som håller i år efter år och behöver till skillnad från kantsten inte något efterarbete för att sitta på plats.


  Birgitta Kontaktcenter
 • Som det ser ut nu så är det fortfarande uselt utfört. Se mina tidigare bilder.
  Plattorna är i olika nivå, trasiga plattor efter bara en vinter.

  Har kommunen godkänt allt arbete som gjorts?
 • Hej Lasse,

  Slutbesiktingen kommer att ske under maj. Har du frågor om torget så är du varmt välkommen att ringa till kommunen så kan vi koppla dig till ansvarig.
  Trevlig helg!
  Mvh,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Jag tänker inte ringa och prata med någon, jag trodde det här var ett forum som alla skall kunna ta del av.
  Publicera besiktningsprotokollet så alla får ta del av det istället.

  Många stenar är utmärkta som är trasiga som jag förstår ska bytas ut, men varför är inte alla stenar som är trasiga märkta?

  Remsan runt fontänen som skall vara någon slags markering för synskadade?! Den satt inte ens fast i en vecka innan den lossnade.

 • Det är som jag påpekade redan under arbetet; att det inte kommer bli bra i sin helhet. Underarbetet är A och O för att stenar inte ska spricka/gå sönder.
  En hel del kapningar, t.ex, är gjorda av riktiga plattläggare. Många andra är rena rama s-k-ä-m-t-e-t och kan omöjligt ha utförts av kunniga.
  Det torde ha blivit många underkända detaljer. Kanske därför protokollet inte offentliggörs...?
 • Hej!
  De markerade plattorna kommer att bytas ut under nästa vecka och markeringen kring fontänen kommer att justeras.
  Vi får återkomma med svar angående om/hur besiktningsprotokollet ska publiceras. Protokollet är inte klart än.

  Med vänlig hälsning
  Anna Kontaktcenter
 • Varför är inte ALLA trasiga plattor märkta för att bytas ut??
  Ni som sitter i kummunen, ta er en promenad ut på torget och gå runt med öppna ögon. Tycker ni verkligen att jobbet är bra och utfört fackmannamässigt?

  Jag hörde då de la plattor att två arbetare frågade varann ifall den ena/andre var bra på att kapa "runt", varpå de svarade varann --näe.  Vi kan verkligen se att de inte var bra på att kapa plattor.
 • Hej Lasse,
  Svaret jag har fått från vår entreprenör är:
  "För att ge svar på frågor ang. btg.plattor och arbetet kring torget så har vi haft efterbesiktning där vi bla markerade x-antal plattor som vi ansett behövts bytas ut.
  När plattor bytts ut och man släkt besiktningsanmärkningar så gäller en garantitid på 2 år för material och varor samt 5år för arbetspresentationen efter en godkänd slutbesiktning."
  Mvh,


  Jasmin Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.