Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kraftiga vibrationer när tunga fordon passerar på Köpmanvägen

Hej den här övergångsstället måste åtgärdas! Speciellt när SL bussarna kör över här blir det kraftiga vibrationer! Många som bor intill vägen känner detta problem! Det har blivit värre de sista 3 månderna.

Sappharat Thongsuk Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sappharat,

  Vilket övergångsställe är det du menar och vilken adress/gatunamn ligger bostäderna vid som känner av vibrationen.

  Hälsningar
  Susanne, kundcenter

  Susanne Kontaktcenterchef
 • Hej vi bor på Köpmanvägen 35. Det är sista övergångsstället mot busstationen.

  Mvh Sappharat

  Sappharat
 • Hej igen Sappharat,

  De åtgärderna du nämner vid Köpmanvägen i Bro ligger med i trafik och tillgänglighetsprogram 2017.
  Ett mer utförligt svar är skickat per mail då du även mailat oss samma fråga.
  Med vänlig hälsning

  Linda Kontaktcenter
 • Tack så mycket för informationen! Hoppas att ni kommer att lösa detta! Skulle bli jätte bra om bussarna använda annan väg som Stationsvägen som jag nämde tidigare! Här finns det många gamla hus samt små barn som går vid Köpmanvägen!

  Sappharat
 • Hej när ungefär under 2017 kommer Köpmanvägen att åtgärdas? Det blir bara värre. Vibrationerna blir bara kratifigare nu!
  Sappharat
 • Hej

  Vi har ställt frågan till vår tekniska avdelning.
  Återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma Kontaktcenter
 • Hej,

  Här kommer svar från tekniska avdelningen:
  Vi har gjort en trafikutredning på Köpmanvägen för att hitta åtgärder som kan minska dessa problem med vibration och buller. Vi kommer att lyfta projektet för ombyggnation till Tekniska nämnden och beslut tas 27 mars. Innan dess vet vi inte när vi kan genomföra förbättringsåtgärderna.

  Med vänlig hälsning
  Emma Kontaktcenter
 • Hej jag har tidigare lämnat ett förslag om att SL bussarna borde ta Stationsvägen istället för att passera Köpmanvägen överhuvudtaget där det finns många gamla hus intill vägen. Lite tråkigt att uppleva vibrationer och buller varje dag! För bussarna fortsätter gå ända till kl 02:00 och börjar sätta igång igeb vid 05:00 Mvh Sappo
  Sappharat
 • Hej

  Alla förslag som kommer in till kommunen denna väg framförs till berörda avdelningar, så även detta.

  Med vänlig hälsning

  Emma Kontaktcenter
 • Hej

  Här kommer svar från tekniska avdelningen:
  Kommunen har gjort en trafikutredning på Köpmanvägen medåtgärdsförslag för att få bort problemen med vibrationer och buller. När dessa åtgärder kommer genomföras beslutas av Tekniska nämnden. Att ändra busstrafiken till Stationsvägen är idag en stor fråga för att dra om linjerna som idag trafikerar Köpmanvägen. Det är trafikförvaltningen som planerar linjesträckning för busstrafiken. Stationsvägen är inte utformad för busstrafik så att lägga ombusstrafiken där innebär större ombyggandsåtgärder. Kommunen ska istället försöka lösa de problemen som idag finns på Köpmanvägen.

  Med vänlig hälsning
  Emma Kontaktcenter
 • Vi hoppas iallafall att åtgärderna kommer att ske så snart som möjligt för att man vet inte hur grund botten av husen ser ut om det uppstår sprickor någonstans. Hoppas att ni hitta lösning att få bort vibrationer samt vägbuller. Mvh Sappo
  Sappharat
 • Hej,

  Tack för dina synpunkter,

  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Hej!
  Jag har också haft kontakt med en av era anställda rörande detta ärende. Mailade henne senast igår. Korrespondensen har pågått sedan september 2016, det är alltså ett halvår sedan. Situationen blir bara värre och värre, nu har det blivit gropar före och efter övergångsstället, så nu studsar bussarna över där ännu mer än förut. De saker vi har på övervåningen hoppar omkring. Jag befarar att det blir skador på huset och att det blir stora reparationskostnader. När vi ligger och sover skakar vi omkring i sängarna. När kommer det att ske något?
  Linda Larsson
 • Hej Linda

  Projektet för ombyggnation i det här området kommer att lyftas till Tekniska nämnden och beslut tas 27 mars. Innan dess vet vi inte när vi kan genomföra förbättringsåtgärderna.

  Med vänlig hälsning
  Jenny Kontaktcenter
 • Det enda lösning man måste göra är att ta bort väg gupp/farthinder helt och hållet för att få bort vibrationer! Vägen måste vara helt plan! Om ni fortsätter med att renovera farthinder eller vad det nu man ska kalla busskuddar kommer tunga fordon att studsa omkring igen! Det är iallafall mitt förslag.
  Sappharat
 • Hej Sappharat
  Jag skickar ditt förslag vidare till tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Jenny Kontaktcenter
 • Återkom gärna med svar efter den 27 mars.
  Sappharat
 • Hej Sappharat
  Då ditt senaste inlägg inte innehåller någon fråga så kan vi inte utlova att det kommer att besvaras med en kommentar från tekniska avdelningen. Men förslagen du skrev har framförts.

  Med vänlig hälsning
  Jenny Kontaktcenter
 • Hej det jag menade var att ni får återkomma med svar efter att tekniska nämden har beslutat vad det är de tänker göra! När under 2017 sker åtgärderna osv!
  Sappharat
 • Ok Sappharat, då förstår jag hur du menar.
  Jag har skickat din mailadress till vår registrator på tekniska nämnden och bett att hen ska maila till dig när det finns information att delge efter tekniska nämndens kommande möte.

  Med vänlig hälsning
  Jenny Kontaktcenter
 • Hej har tekniska nämnden tagit något beslut?
  Sappharat
 • Hej Sappharat

  Kontaktcenter har inte tillgång till informationen du ber om. Du får invänta svar från registrator för tekniska nämnden.
  Mailadress till tekniska nämnden är: tekniskanamnden@upplands-bro.se om du vill ställa frågan direkt dit.

  Med vänlig hälsning
  Emma Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy