Till senaste kommentaren

Informera väktare om Bedragare på vift Kungsängen Centrum/ICA

Hej!

Ville upplysa er om en aktiv bedragare som tar sig runt, främst inuti ICA Nära Kungsängen vid entren samt runt i centrum.

Mannen i fråga är av svenskt ursprung, talar bra svenska, ser städad ut och som vilken person som helst. Därav förekommer det en uppfattning om trovärdighet hos denna man.

Men, personen i fråga lurar folk genom att säga att han är i behov av pengar till en tåg resa, senaste destinationen var Göteborg från bålsta. Mannen talar även i dialekt vilket övertygar ytterligare.

Skulle vara jättesynd ifall våra äldre och andra invånare blir fortsatt lurade av denna man. Med tanke på era insatser i väktare i kommunen så skulle jag upskatta ifall ni kan vidarebefordra denna information omgående. Mannen sågs senast 2019-11-14 17:30 ICA. Även dagarna innan.
Vit man, 50-55års, senast sedd i svart dunjacka samt jeans. Smartphone i handen.


Utöver det så undrar jag hur man i övriga fall skulle kunna komma i kontakt med dessa väktare? Telefonnummer t.ex. Då kontaktcenter inte har öppet efter 16:30

Kommentarer

 • Hej Martin,
  Väktarna är i Kungsängen efter klockan 14:00 och åker ca. 16:30. Det är då invånare kan få tag på väktarna och detta är då avtalet med Rapid bevakning. Informationen ovan kan vi absolut förmedla till väktarna men det är ju ICAs ansvar att ta tag i saken om du eller andra invånare förmedlar informationen till de då det handlar om deras verksamhet.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej igen!

  ICA är informerade.

  Tack för informationen! Väldigt intressant att de endast är här mellan 14:00 - 16:30. Verkar som att de är klockslagen då det sker minst oegentligheter i kommunen.

  Väktarna må ha någon slags förebyggande effekt men hur anser kommunen att de har en verklig insats och resultat ifall de inte ens är på plats på kvällar eller senare?
  Martin
 • Hej Martin,

  Väktarna ronderar vissa kvällar också men då är det inte för Kontaktcenter utan de ska ju precis som du säger finnas där för invånarna. De är på plats idag efter 14:00 så om du har möjlighet kan du fråga de direkt vad de har för uppdrag från företagare i kommunen, till exempel deras avtal med ICA om de har ett.
  Ha det fint!
  Jasmin Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.