Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hastigheten på Stationsvägen, Bro

Det har äntligen blivit sänkt hastighet på Stationsvägen! Men, fortfarande är det många som kör alldeles för fort!! Det finns farthinder, men däremellan är hastigheten uppe i 60-70 km/tim. Korsningen Köpmanvägen - Stationsvägen är riktigt farlig! Där är det många på morgonen och eftermiddagen som ska lämna/hämta barn på Härneviskolan, som kör alldeles för fort på Stationsvägen och över korsningen. Det är många barn som går och cyklar längs med Stationsvägen som passerar korsningen. Alla går inte över övergångsstället på Köpmanvägen! Dessutom är det så att bilar som kommer från Köpmanvägen och ska svänga vänster in på Stationsvägen, har företräde för de som kommer från Stationsvägen och ska vidare mot Härneviskolan. Men, det respekteras sällan! Det är också mycket byggtrafik till och från gamla brandstationen. Det är bara en tidsfråga innan det sker en olycka!

Utifrån detta vore det bra med tydligare markering att det är 30 km/tim som gäller på Stationsvägen samt hastighetskontroller av polisen.

Kommentarer

 • Hej,

  Vi skickar dina åsikter till ansvarig.

  Med vänlig hälsning
  Emma Sjöberg
 • Hej,
   Fortfarande finns inga nya skyltar på Stationsvägen! Senast idag körde en personbil förbi som höll ca 80 km/tim! Detta skedde vid 14-tiden.
  Boende
 • Hej,
  Jag beklagar den sena återkopplingen, men din fråga har tagits vidare igen och vi återkommer så fort vi har fått svar.

  Med vänlig hälsning,
  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej

  Vår trafikingenjör har gjort bedömningen att gatans tillåtna hastighet är tillräckligt tydligt  skyltat.
  I de fall hastigheten inte hålls så är det en fråga för polisen.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Hej,

  Jag är inte nöjd med det svaret. Det är många jag pratat med som inte uppmärksammat att det nu är 30 km/tim på Stationsvägen! Tidigare satt en 50-skylt vid korsningen Köpmanvägen-Stationsvägen. Den är nu borttagen. Kanske bra om det kom upp en 30-skylt där istället.
  Vad gäller polisen, så  är det svårt att lämna tips till dem. På 114 14 är det sällan man kommer fram, alternativt är det så lång väntetid att det är omöjligt att vänta.
  Det  pratas mycket nu  om medborgardialog, men i Bro har vi ingen polis att nå dagligen. Vi ska väl inte behöva åka till Kungsängen för att få kontakt med dem?
  Däremot är det ju så att de i finns i kommunhuset i Kungsängen vissa tider. Vore väl då lämpligt att ansvariga på kommunen tar upp frågan i dialog med polisen vid de möten som kommunen och polisen regelbundet har.
  Boende
 • Hej igen

  Tack för ditt inlägg.
  Vi framför dina åsikter och förslag till berörda.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy