Hastighet Norrbodavägen

Hej!

När ska hastighetsskyltar om att det är 30 km/h på Norrbodavägen sättas upp? Det finns ett stort behov, då det körs alldeles för fort. Det gäller så väl Norrbodavägen in till Norrboda förskola som hela Norrbodavägen. Att det inte har hänt någon olycka än är ett under.


Kommentarer

 • Hej,
  Tack för ditt inlägg, vi tar det vidare till ansvarig avdelning.
  Med vänlig hälsning
 • Denna fråga har valsat runt i c:a 3 år och kommunen har gjort mätningar och verkar nöjda med det. Tyvärr så är verkligheten en helt annan, tidigare så var dom värsta busarna entreprenörerna som byggde sista etapperna men nu är det dom boende själva och besökare som har svårt att hålla hastigheten. Sista delen av Norrbodavägen som ansluter mot övre delen av Pettersbergsvägen (mot Coop)  har varit öppen drygt en månad och här körs det rejält fort. Hastighetsfrågor är alltid en het fråga och personligen tycker jag kommunen tar alldeles för lätt på problemet.
 • Hej Stefan,
  Här kommer svar från kommunens tekniska avdelning.

  "Tack för din synpunkt!
  Det gäller 30 km/h på alla vägar inom Norrboda område. I dagsläget finns det en 30 skylt vid Pettersbergsrondellen som gäller för hela Norrboda. Dessutom finns det 30 skylt på alla korsningar som ansluter till Norrbodavägen.
  Vi kommer att göra hastighetsdämpande åtgärder i år där vi mäter medel-hastigheten."

  Med vänlig hälsning,

 • Det måste vara så att jag missar den 30-skylten eftersom jag åker där dagligen, för jag har inte sett den. Innan vägarbetet vet jag att det fanns en 30-skylt.

  Däremot vet jag att det sitter 30-skyltar från Norrbodavägen och in till området vid Galtrörsvägen och Fårhagsslingan och det känns ju märkligt eftersom 30 gäller i hela området.

  Vid förskolan måste det också målas på vägen, så som det har gjorts vid IP bland annat.
 • Hej,
  Tack för ditt inlägg. Vi förmedlar detta till kommunens tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
 • Nu sitter det en skylt nere vid Pettersbergsrondellen in mot Norrboda-området om att det är 30 km/h och i går målades det på marken på Norrbodavägen! Hoppas att det också målas vid Norrbodavägen som går mot Norrboda förskola!
 • Målning av 30 i asfalten är bra, hoppas man fortsätter in i området när man asfalterat upp dom sista 5 cm. 30 skylten vid rondellen har blivit större men personligen tycker jag att den sitter för nära rondellen av den anledningen att man har fullt fokus på trafiken och övergångsstället. Man är så koncentrerad så det blir lätt att missa 30 skylten. Hoppas man målar i asfalten även här när man asfalterat klart. Svaret från Tekniska avdelningen att det finns 30 skyltar i alla korsningar stämmer inte helt då man skyltar 20 km in på Lärksoppsvägen.
 • Åker man fortare än 30 då man åkt in i Norrbodaområdet så ska man inte ha körkort, oavsett skyltning. Det finns fler trafikregler än max. hastighet.
 • Hej

  Tack för era inlägg och åsikter.
  Samtliga blir framförda till ansvarig.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Något som också "glöms bort" förutom hastigheten är högerregeln! Folk kör som idioter från Coop och glömmer bort att högerregeln gäller för oss som kommer "uppifrån" Norrboda!  sätt upp tydliga trafiksyltar innan det sker olyckor! Det är kaos och otroligt dåligt planerat.
  / väldigt besviken Norrbodabo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.