Hastighet -Lejondalsvägen

Hej
Lejondalsvägen är det max 40 km/h men många tycks tro att Lejondalsvägen är en lång startbana för att "speeda upp" på. En del till och med kör om bussen nere vid Vallmostigen. Det borde väl kunna sättas upp någon kamera, eller hastighetsskyltar som talar om att det är bara 40km/h på Lejondalsvägen och inte 60-80 km/h. Vi som bor nära Lejondalsvägen blir då också störda av fart åken och speciellt de som har höga motorljud.

Kommentarer

 • Hej Dan!
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har vidarebefordrat detta till kommunens tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej Dan!
  Här kommer svar från kommunens tekniska avdelning.

  "Tack för din synpunkt!
  Skyltad hastighet är den som gäller. Detta är ett förbudsmärke vilket innebär att polisen ska övervaka om någon överträder förbudet. I vissa fall behöver utformningen av gaturummet ses över. Kommunen tittar och utreder eventuella hastighetsdämpande åtgärder på det kommunala vägnätet. Dock finns det begränsade resurser och budget vilket innebär att kommunen måste prioritera gator/vägar där problemen/risken är som störst. Placering av hastighetsdämpande åtgärder påverkar även driften av vägarna som vinterväghållning, sandupptagning och övrig drift.
  Kommunen kommer att göra trafikmätning på Lejondalsvägen för att se om det finns behovs av hastighetsdämpande åtgärder."

  Med vänlig hälsning,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.