Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Glömda ljuspunkter i ombyggnaden av torget i Kungsängen

Hej,

Mellan Sparbanksfatigheten och Passagen finns två lycktstolpar som inte uppgraderades förra omgången när torget renoverades. Dessa verkar uteslutna från renoveringen även denna gång då dessa står kvar trots att markbetäckningen redan har lagts om. Varför byts inte dessa ljuspunter ut till den enhetliga designen på renoveringen av torget som nu görs?

Mvh
/Magnus

Kommentarer

 • Hej,
  Vi tar din fråga vidare till ansvarig avdelning.
  Med vänlig hälsning
 • Hej

  Jag antar ni har valt att inte svara på frågan då inget svar har levererats eller status är meddelad?
  /Magnus
 • Hej Magnus

  Vi kollar med ansvarig och återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hur lång är svarstiden?
 • Hej Magnus

  Ursäkta att svaret dröjt.
  Vi väntar svar från projektledaren och återkommer så fort vi kan.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Hej Magnus,
  Här kommer svaret från kommunens tekniska avdelning.

  "De befintliga bel.stolpar som står vid etapp 1 är det inget fel på och därav finns ingen anl. Att byta ut dom.
  Vi utgår från underlag som gjorts innan projektet startade där det gjorts invertering över området på det som ska bevaras."

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Hej och tack för svar efter 19 veckor!

  Låter orimligt eftersom de inte byttes ut förra gången torget renoverades. Vilket borde innebära att de är närmare ett halvt sekel gamla och kan inte varken vara energisnåla eller ha samma effektiva lyseffekt som alla nya ljuspunkter på torget utanför kommunhuset och i Kyrkvägsbacken utanför Kulturhuset. Vilket är väldig bra, trevlig och effektiv belysning.

  Ser även att det verkar som att belysningsstolparna utanför Golden Cave verkar återanvändas trots illa åtgång under renoveringen. Dessa är från förra renoveringen av torget vilket innebär de är endast ett kvartsekel gamla. Dessa vet vi att kommunen har haft mycket problem med och varit en anledning till att torget varit dåligt upplyst och en otrygg och oinbjudande miljö att uppehålla sig på. Det har även varit en långdragen process med leverantören att få dessa lampor att ens fungera tillfredställande pga felen med styrdonen enligt tidigare artiklar i press angånde just denna lamptypen. Hoppas dessa är tänkta att byta ut till samma typ av ljuspunkter som på torget utanför kommunhuset och i Kyrkvägsbacken vid kulturhuset.

  Förutom att dessa gamla lampor inte lyser upp speciellt bra i förhållande till de andra nya på de renoverade delarna av centrum så är frågan dessutom att det ska vara en harmoniserande miljö och skapa en helhet i det som renoveras.
  Det viktigaste är att skapa en inbjudande, enhetlig, ljus och säkrare miljö och det gör vi inte genom att behålla den dåliga existerande belysningen.

  Mvh
  /Magnus
 • Hej Magnus!
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har vidarebefordrat dina synpunkter till kommunens tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.