Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Gångväg Drivhusslingan/Spireavägen

Hej,
För ca 1 år sedan sattes det upp bommar för gångvägen mellan Drivhusslingan och Spireavägen. Den bom vid Drivhusslingan har sedan dess ständigt stått öppen, varför?
Det förekommer väldigt mycket biltrafik på denna gångväg, så det vore föredömligt om bommen kunde stängas. Mina barn som bor precis bredvid gångvägen och gärna är ute och cyklar där har flertalet gånger fått kasta sig in i buskarna för att slippa bli påkörda.

Kommentarer

 • Hej Sofia,
  Tack för ditt meddelande,
  Bommarna är öppna för vinterväghållning till och med 30 maj. Sedan kommer de låsas, återkom gärna om de fortfarande står öppna efter det.
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Tack för svar. Antog att så var fallet när de sattes upp, men de har ju konstant varit öppna sen dess. Vinter, vår, sommar och höst.
  Då får vi hoppas att det blir mer ordning på det 2018.
  Sofia
 • det stämmer att bommen vid Drivhusslingan har varit öppet året runt i minst 1,5 år och det förekommer väldigt mycket biltrafik på cykelbanan. Såg en vit skåpbil (hemtjänst?) som svängde in imorse och förtsätt mot Spireavägen. 
  Julia
 • Det gäller också cykelbana mellan Drivhusslingan/Buxbomsvägen. Alla kör där, kanske dags att sätta upp lite skyltar? Och stänga under sommartid
  Julia
 • Hej,
  Tack för information, vi tar det vidare till ansvarig avdelning,
  Med vänlig hälsning
  Martina Kontaktcenter
 • Hej,

  GC-vägen mellan Buxbomsvägen och Drivhusslingan är dagligen trafikerad av en eller flera, vad jag bedömer, färdstjänst-bussar från Sverigetaxi (helgula bilar). De bilar jag har sett, kör oftast ut från Buxbomsvägen närmast Lejondalsvägen och kör antingen rakt över till Växthusvägen, eller så kör de på gångvägen som går parallellt med Buxbomsvägen österut (En sträcka på flera hundra meter). Kombinationen av att GC-vägen är välanvänd av barn och ungdomar på väg till och från skolan samt att hastigheten på de taxi/färdtjänst-bilar jag sett, har varit bedömt varit ca 30-40 km/h, gör att risken för olyckor är mycket stor. Då bilar ofta kommer vid samma tider på dygnet får jag känslan att det inte bara är någon som råkar komma fel ut på gångvägen, utan att någon/några chaufför(er) systematiskt använder gångvägen för att vinna några sekunder på sin rutt. Det beteendet tyder ju också på att skyltningen för GC-vägen ignoreras totalt!

  Jag har flera gånger hört samma argument från kommunen, att bommar och tillfartsvägar ska vara öppna för att möjliggöra vinterväghållning. För mig låter det bara som att kommunen inte orkar ta tag i problemet utan viftar bort det.

  Snälla, gör en översyn över hur trafiken på våra gångvägar kan hindras. Miljön på och kring våra GC-vägarna ska ju både fungera för vinterväghållningen OCH vara säker för våra barn. Som det är just nu tolkar jag det tyvärr som att vinterväghållningen är prioriterad framför våra barns säkerhet...


   
  Mathias
 • Hej Mathias

  Tack för dina synpunkter.
  Dom är förmedlade till ansvarig på tekniska avdelningen och vi återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Idag kom en Sverigetaxi buss igen som körde från Drivhusslingan mot Buxbomsvägen via gångbana, och exakt 5 minuter senare körde den tillbacka. Jag har foto, video samt registreringsnummer. Vem ska jag vända till?
  Julia
 • Hej Julia

  Tack för ditt inlägg.
  Vi förmedlar vidare ditt inlägg till ansvarig.


  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej! Kan jag få återkoppling på den här?
  Taxibuss kör i princip varje dag - jag träffar den nästan varje gång jag går till jobbet.
  Och nu känner jag igen registreringsnummer, det är säkert samma.
  Jag anmält detta till Sverigetaxi men det verkak inte bry sig.
  Kan kommunen göra något åt detta? (bilden är från idag men jag har flera)


  Julia
 • Hej Julia

  Tack för ditt inlägg.

  Det är inte tillåtet att åka på gångvägarna för taxi/färdtjänst o dyl.
  Endast utryckningsfordon och väghållningsfordon är tillåten, alltså är det polisen du ska vända dig till och göra en anmälan.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej,
  Det känns att polisen i Bro har väldigt mycket att göra än jaga efter taxibilar.
  Kan kommunen göra ngt att förebygga detta beteende? T ex stänga bommar och ge nycklar bara till förare av utryckningsfordon och väghållningsfordon??
  Julia
 • Hej Mathias

  Vi vidarebefordrade dina åsikter och vår trafikingenjör svarar:

  "Hej
  Jag vill tacka för dina synpunkter om bilkörning på gång och cykelbana.
  Jag håller med om att det är beklagligt att det alltid verkar finnas en liten andel trafikanter som inte följer de trafikregler och vägmarkeringar som finns.
  Det har varit poliskontroller på vissa gång-och cykelvägarna innan jul. Jag kommer att ta kontakt med polisen om detta igen.
  I dagsläget får vi inte stänga vägbommar för att vi ska kunna snöröja och halkbekämpa på gång- och cykelvägarna."

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy