Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Gång o cykelväg väg 903 till Björknäsbadet

Hej,

jag ser att campingen vid Björknäsbadet nu ska sätta igång och byggas ut.
Jag undrar hur kommunen har tänkt om väg 903 (som Trafikverket ansvarar för)
när det gäller trafiksäkerhet. Vägen är smal och krokig och mycket obehaglig att gå och cykla på vid möten. När campingen byggs ut och tas i drift kommer trafiken med husbilar och stora husvagnar att öka kraftigt på vägen och man vill då gärna inte gå eller cykla på vägen med risk att bli påkörd.

Har varit i kontakt med Trafikverket och de har inga planer på att ordna med gång- och cykelväg på denna sträcka då vägen inte ingår i något regionalt cykelstråk.

Har kommunen några planer för att öka trafiksäkerheten på vägen?

Kommentarer

 • Hej Anne,
  Tack för ditt inlägg. Vi har vidarebefordrat din fråga till ansvarig avdelning.

  Med vänlig hälsning,

  Stefan Kontaktcenter
 • Hej igen Anne,
  Här kommer svaret från kommunens exploateringsavdelning.

  "Arbetet med campingen ute vid Björknäs har inte startat och är inte planerat att starta ännu. First Camp har däremot gjort vissa förberedande åtgärder bland annat spikat igen stugorna som är planerade att rivas. Däremot lägger IP-Only fiber längs Ådö och förbi campingen varför arbete pågår där just nu.

  Det vi kan säga i dagsläget om campingen är att First Camp sedan tidigare har ett beviljat bygglov för att bygga nya campingstugor. I praktiken betyder det att de planerar att riva de gamla stugorna och bygga i näst intill likadana nya. Det är ännu inte bestämt när arbetet startar.

  Bygg- och miljönämnden har också godkänt ett tillfälligt bygglov för nya ställ- och campingplatser. Det tillfälliga bygglovet är överklagat och handläggningen av överklagan har inte startat och vi vet därför inte om de kommer att få starta arbetet.

  Kommunstyrelsen har också lämnat planuppdrag förra året, arbetet med att pröva möjligheten att planlägga bland annat området för campingen har inte startat. Det är planerat att starta upp innan sommaren och kommer sedan att pågå under minst ett år.

  En av de viktigaste frågorna som vi har att hantera i samband med detta är trafiksäkerhetsfrågor. Kommunen kommer att inleda en dialog med trafikverket om hur det går att förstärka trafiksäkerheten för bland annat gång- och cykeltrafikanter på vägen."

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter
 • Hej!

  Tack för svar!
  Vore jättebra om man kunde öka trafiksäkerheten på vägen oberoende av när campingen är i drift. Helst vill man ju att detta är ordnat innan campingen börjar sitt arbete, med den "byggtrafik" som då kommer att uppstå.  Vägen är inte rolig att gå eller cykla på idag och med ökad tung trafik så ökar riskmomenten avsevärt.

  Hälsningar
  Anne
 • Hej, Finns det överhuvudtaget "någon" som ser till området vid Björknäs badet? Uthusen runt gamla bostadshuset i Björknäs är ständigt "besökta", med uppbrutna dörrar. I går parkerade min man och jag på parkeringen vid badet och där har "någon" de senaste dagarna slängt sopsäckar med bl a pizzakartonger, förpackningar för hamburgare, ölburkar m m, m m.
  Vi promenerade genom stugområdet före badet och det ser riktigt bedrövligt ut! Skyltar är vandaliserade och är slängda över allt. Kring stugorna ligger massor med skräp som är kvarlämnat! Ett tidigare väldigt fint område som nu har fått förfalla och ser riktigt "sunkit" ut! En stor skam!!!! Ska vi ha det så i vår kommun????
 • Hej Lilian

  Tack för ditt inlägg och upplysningen om nedskräpningen.

  Det är First Camp som sköter området runt Björknäs och vi har meddelat dom om situationen.
  Vill du så når dom på 08-582 420 56.

  Med vänlig hälsning

  Anette Kontaktcenter
 • Hej,
  Tack för svaret.
  Jag stannade till där i går kväll och nu har fåglar och andra djur spridit omkring soporna i omgivningen.

  Med vänlig hälsning
  Lilian
 • Hej,
  jag åkte förbi i dag och ingenting är åtgärdat! Snart börjar badsäsongen och badet och campingområdet är en skamfläck! Såg även två bilar som körde på BADSTRANDEN! De hade grillat vid stranden och uppenbarligen orkade de inte gå till parkeringen!
 • Hej,
  Ingen respons på mina synpunkter och det är fortfarande inte åtgärdat!
  Det är inte jag som ska kontakta First Camp. Kommunen äger marken och måste ha dialogen med arrendatorn.
 • Hej Lilian

  Tack för att du meddelar oss dina observationer.
  Även kommunen tar kontakt med First Camp, vi förmedlar ditt inlägg till ansvarig.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Tack för svaret!

  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.