Till senaste kommentaren

Farthindret på Musikvägen vid Brunnarondellen

För en tid sedan jobbade man med farthindret på Musikvägen vid rondellen och resultatet blev ju inte bra på något sätt. Väldigt ojämnt, skarp kant på en sida och jobbigt att passera. Varför håller man på men detta? Farthindret fyller ingen funktion och har aldrig gjort det heller. Här finns ingen cykel- eller gångtrafik och motsvarande farthinder finns inte på någon annan plats i Brunna. Jag vill veta varför man bedömer att hindret skall finnas och om det inte finns ett bra svar tycker jag att hindret skall tas bort.

Kommentarer

 • Hej, tack för ditt inlägg. Jag skickar det till ansvarig på Tekniska avdelningen och återkommer med deras svar här.

  Med vänligh hälsning,

  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej Tommy!
  Här kommer svar från Tekniska avdelningen.

  "Tack för dina frågor och synpunkter!
  Farthinder på Musikvägen byggdes 2014 pga hög medelhastighet på Musikvägen . Vägen är ganska bredd och i dag saknas det GCbana där. Vi har redan reparerat farthinder flera gånger men det kör mycket tungtrafik mot restaurangen som skadar guppen. Vi kommer att kolla på det när vår gatutekniker är tillbaka från semestern."

  Med vänlig hälsning,
 • Du kan inte mena att hastigheten på Musikvägen är hög strax före rondellen! I så fall är hastigheterna mycket högre på de andra tillfarterna till rondellen. Dessutom är det ingen GC-trafik på denna del av gatan.
  Har det gjorts mätning av hastigheten på Musikvägen? Jag tvivlar på att en sådan mätning skulle visa höga hastigheter här. Vid övergångsstället längre bort finns ju också ett mer befogat farthinder.
 • Hej Tommy
  Tack för ditt synpunkt. Vi har vidarebefordrat detta till Tekniska avdelningen som kommer att svara på detta.

  Med vänlig hälsning

  Anne-Li
 • Och något ytterligare svar har jag inte fått?
 • Hej Tommy

  Vi har skickat en påminnelse till Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li
 • Hej Tommy
  Har fått ett svar från Tekniska avdelningen, se nedan. 

  Vi tar emellertid med oss dessa synpunkt för att se om det finns något som kan göras för att öka tillgängligheten för alla trafikanter som går eller kör på Musikvägen.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li
 • Håller med om att det är mycket högre hastigheter in i Brunnarondellen från de övriga vägarna. De som kör ut mot Livgardet kör rakt igenom rondellen obehindrat utan att behöva sänka hastigheten.
 • Hej Lasse

  Tack för ditt inlägg. Vi kommer att vidarebefordra detta till Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.