Till senaste kommentaren

Farliga övergångsställen Finnstarondellen

Hej, ca 4 gånger om dagen måndag till torsdag påväg till eller från lämning och hämtning på Rosenängens förskola passerar vi de två övergångsställena vid Finnstarondellen
Det finns många synpunkter och flera gånger per månad måste man som gående tvärnita eller rycka fyra åringen åt sidan som går bredvid barnvagnen för att trafikanter inte kör i korrekt hastighet och inte uppmärksammar att man är påväg över.
Rondellens mitt är för hög för att man som gående ska kunna se längs med enköpingsvägen och lika så Lejondalsvägen från övergångsställena.
Sedan skymmer björken i hörnet mellan övergångsställena sikten för både bilar och gående.
Även belysningen vid övergångsställena är knapp nu när det är mörkt på kvällen. Fasar redan för när det även blir mörkt på morgonen och skymning tidigare.
Helst hade man ju önskat rödljus eller blinkande övergångsställen för att kanske några fler skulle skärpa sig. Är glad att barnen aldrig kommer passera här själva!


Emilia Germundsjö Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emilia

  Tack för ditt inlägg. Detta har vi vidarebefordrat till Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Anne-Li
 • Hej, här kommer ett svar från Tekniska avdelningen:

  Tack för din synpunkt!
  Vi kommer vidta åtgärder på platsen vid övergångställena som du nämner så att det kommer att bli trafiksäkert för både oskyddade trafikanter och bilar.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.