Till senaste kommentaren

Dålig sikt utfart från Skolvägen

Jag undrar hur tanken är kring utfarten från Skolvägen till Enköpingsvägen? Det har alltid varit dålig sikt där och det blev ju inte bättre nu med den nya upphöjda och breddade gångvägen. Det är inte ovanligt att bilar kommer i ganska hög fart från centrumhållet vilket gör att utfarten där känns osäker. Vad ska ni göra för att höja säkerheten där? Något behöver göras, och det innan en olycka sker.

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har skickat frågan vidare till kommunens Tekniska avdelning.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej,
  Vi har fått svar från kommunens Tekniska avdelning att de ska se över det och vad som bör göras.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej! när man står på Skolvägen och skall köra ut gäller vad jag förstår trafikljuset för skytteltrafik. Åtminstone tolkar jag skyltningen så. Det gör dock inte alla eftersom jag idag blev "omkörd" när jag stod och väntade. Problemet är att det tillfälliga trafikljusets signaler inte syns från Skolvägen eftersom det är helt riktat ner till höger. Detta måste justeras så att signalen även syns från skolvägen annars är det snart någon som har en buss "i sidan".
 • Hej Per,
  Tack för ditt inlägg.

  Vi har tagit det vidare till ansvarig avdelning.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej! kan bara konstatera att nu är det helt omöjligt att se trafikljuset när man står vid utfarten Skolvägen. Ljuset är flyttat längre till höger och enda chansen att läsa av ljuset är om det står bilar och väntar. Annars omöjligt. Måste åtgärdas innan det sker en olycka. Mvh Per Kastman
 • Hej Per,
  Tack för ditt inlägg och informationen.

  Vi tar det vidare till ansvarig som ser till att de justeras.

  Med vänlig hälsning,

 • Hej! Nu börjar Enköpingsvägen återställas vid utfart Skolvägen, och man arbetar med den nya breddade och upphöjda gångvägen, sätter dit räcken och försämrar sikten rejält för dem som vill köra ut på Enköpingsvägen från Skolvägen. Då antar jag att ni har ett svar på min fråga från 11 maj om vad man ska göra med säkerheten där. Ni svarade då att ni skulle se över det och se vad som behöver göras. Nu när man håller på med att färdigställa vägen där antar jag att man har tagit med er lösning på siktproblemet, och jag skulle vilja veta vad lösningen är. För jag hoppas verkligen att ni har tittat på detta, kör gärna vägen själva så förstår ni vad jag menar. Vi behöver inte fler dåliga trafiklösningar i kommunen och vi vill inte ha någon onödig olycka för att någon tyckte att man skulle göra en korsning med dålig sikt ännu sämre. I dagsläget finns det inte heller någon trafikskylt som varnar för korsning. Den skylten fick kanske några att lätta på gaspedalen i alla fall. För det är ju så att det är inte bara ut från Skolvägen som det är dålig sikt, de som kommer från centrumhållet ser ju inte heller korsningen, och gasar ofta och gärna på lite extra där.
 • Hej Lee!
  Tack för ditt inlägg. Här kommer svar från chefen för kommunens Gata/Park/Trafik enhet.

  "Tack för dina synpunkter. Kommunen ser alltid över säkerheten vid samtliga ombyggnadsprojekt. Utfarten från skolvägen har inte fått försämrad sikt om man jämför med tidigare, denna bedömning gör vi på trafikenheten. Tidigare var det träd och buskar som skymde sikten. De L-stöd som nu är satta har en höjd som är lägre än höjden på bilarna vilket gör att man ser om det kommer en bil/moped på Enköpingsvägen. Det olyckliga med korsningen är att den ligger i en kurva vilket försvårar sikten. När byggnationen är klar med räcke och belysning så kommer trafikenheten göra en ny bedömning och se om det behövs åtgärder. Självklart ska korsningen görs så säker som möjligt för samtliga trafikanter och det är alltid vårat mål. Vi kommer som jag nämnde tidigare att göra en ny bedömning av korsningen när Eon återställt allt."

  Med vänlig hälsning,
 • The answers to the previous concerns regarding the exit of Skolvagen to Enkopingvagen is absolute crap.  Even though the previous exit had trees and shrubs that may obscure the view a bit, you would still see through the trees and be able to discern movement.  The view now is completed obstructed.  Please take the actual experience of the people who live and drive here into consideration, not just some "assessment" from a department who wants to do as little as possible.  The kommun has totally disregarded safety on this issue.  And the new walkway is ugly.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.