Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Cykelförbud lillsjön-örnässjön naturreservat

Varför har det införts cykelförbud på lillsjöns naturreservat? I skrivandets stund så slängs det sopor och skräp runt alla grillplatser i lillsjöns naturreservat. Folk är helt enkelt idioter. Mtb cyklister i området skräpar inte ner någonting och vi är upprörda över nedskräpningen och extra upprörda över cykelförbud i terräng. Varför är det förbjudet?

Kommentarer

 • Hej Jonas,
  Här är svar från vår kommunekolog:

  "Det stämmer att det inte är tillåtet att cykla i terräng och på anvisade ridstigar, ridleder och ridslingor. Terrängen är helt enkelt känslig och på ridstigarna är det för att inte överraska ryttare med en cykel och vice versa. Det går alldeles utmärkt att cykla på alla andra vägar och motionsspår och strandpromenaden.
  I Lejondals naturreservat och Frölunda går det bra att cykla i terrängen och på stigarna. Många använder också Upplands-Broleden för cykling.
  Nedskräpning är verkligen tråkig, vi gör vårt bästa för att städa men givetvis är skulle ingen skräpa ner – då vore allt mycket lättare och trevligare för alla parter! Och för naturen så klart."

  Ha en fortsatt fin dag!
  Mvh,


  Jasmin Kontaktcenter
 • Hej,
  Jag förstår fortsatt inte vadå känslig? Hur är det annorlunda mot Lejondal? Hur har an kommit fram att en cykel är så mycket mer störande än någon som går eller springer?

  /M
 • Hej Mårten!

  Det är ett högre besökstryck i Lillsjön-Örnässjöns naturreservat eftersom det ligger tätortsnära och genom att kanalisera cyklingen till motionsspår och stigar så blir det ett mindre slitage. Vi har gjort på samma sätt med ridningen som nu sker enbart på anvisade ridleder.

  Med vänlig häslning
  Anna Kontaktcenter
 • Aha, så man får cykla på stigar?
 • Som det står tidigare i tråden så går alldeles utmärkt att cykla på alla andra vägar och motionsspår och strandpromenaden.
  I Lejondals naturreservat och Frölunda går det bra att cykla i terrängen och på stigarna. Många använder också Upplands-Broleden för cykling.


  Anna Kontaktcenter
 • Men du skrev ju ”genom att kanalisera cyklingen till motionsspår och stigar ” 

  Får man därmed cykla på stigar runt Lillsjön?


 • Hej igen!
  Ja, man får cykla på stigarna förutom ridlederna. Där är det också skyltat med cykelförbud för att förtydliga.

  Ha en fortsatt bra dag
  Anna Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.