Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Cykelbana längs Granhammarsvägen

Hej,

Jag undrar varför man inte har gjort ett bättre skyddsräcke längs med cykelbanan på hela Granhammarsvägen? Biten efter Rönnbärsvägens busshållplats och bort mot Ok har ett helt räcke medans det endast står små taniga stolpar längs vägen där bilarna kör som fortast. Inte mycket till skydd för oss gående eller cyklande där. Dessa stolpar är dessutom titt som tätt nerkörda/välta längs med vägen.

Tacksam för återkoppling.

Kommentarer

 • Hej

  Tack för ditt inlägg. Vi har vidarebefordrat detta till Tekniska avdelningen.

  Med vänlig hälsning


  Anne-Li
 • Hej Anna,
  Här kommer svar från kommunens Tekniska avdelning.

  "Hej,
  Dessa stolpar kallas GCM-stöd; en utformningstyp, där man med hjälp av GCM-stöd, har separerat oskyddade trafikanter från övrig trafik. Enligt VGU (Trafikverket - väg och gatu utformning) kan denna utformningslösning användas vid vägar inom tätort eller med hastighetsgräns mindre än 80 km/h. Vidare bör vägen vara försedd med vägbelysning.

  På denna sträcka som du nämnd finns det idag GCM-stöd som separerar gående och cyklister från biltrafik. Vi har ingen plan just nu att byta ut dem. Men vi tar självklart med oss din synpunkt angående skyddsräcke till nästa år Trafik-och tillgänglighetsprogram.

  Just nu pågår ett arbete (som kommunens exploaterings avdelning ansvarar för) med att förbättra trafiksäkerheten på Granhammarsvägen i Kungsängen. Målet med arbetet är att förbättra trafikmiljön – både säkerhetsmässigt och trafikmiljömässigt."

  Med vänlig hälsning,
  Stefan Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.