Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Cykelbana Bro

Hej,

Jag undrar när man ska slutföra cykelbanan vid Bro centrum rondellen (öster om bensinmacken; Gamla Enköpingsvägen-Brostigen). Man har anlagt c:a 400m ny cykelbana dock det fattas enbart c:a 10m asfalt men arbetet slutförs inte. Har varit så i flera månader nu. Övergångsställe vid Bro centrumrondellen har också lämnas halv färdigt (delen i mitten på körbanan inte färdigställd).

Sedan undrar jag när man ska asfaltera cykel-/gångbanan till Bro park (parallellt med Håtunavägen). Underlaget är förberedd men det saknas asfalt.

Finns där ingen kvalitetskontroll på utförd arbete av kommunens entreprenad?

Kommentarer

 • Hej Erik

  Vi skickar dina frågor till ansvarig på tekniska avdelningen.
  Återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Emma
 • Hej Erik
   
  Här kommer svar från tekniska avdelningen:
  Gång- och cykelbanan längs med Enköpingsvägen kommer att färdigställas så snart som möjligt, det är ca 2 veckors arbete kvar. Det ska bl.a. asfalteras, räcke ska förlängas och det ska målas. Entreprenaden har haft problem med bemanning, därav har projektet dragit ut på tiden. Men nu finns det personal så arbetet kommer att slutföras inom kort.

  Angående gång- och cykelväg längs med Håtunavägen; Förra året grävde Norrvatten ner vattenledningar längs med denna sträckan, den grusade vägen som ligger kvar var deras arbetsväg som kommunen valde att spara för att göra en gång- och cykelväg på. Eftersom det i dag inte finns några anslutande gång- och cykelbanor varken längs med Enköpingsvägen eller Klövtorpsvägen så har kommunen valt att inte åtgärda denna vägen än, utan att det kommer ske när den regionala gång- och cykelvägen längs med Enköpingsvägen är klar ända fram till Håtunavägen (2018/2019) samt när det finns budget för att bygga gång- och cykelväg längs med Klövtorpsvägen.

  Med vänlig hälsning
  Emma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy