Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Cykel-/gångväg mot naturområdet frölunda

Hej!

Jag har som förslag att en cykel-/gångväg skulle kunna byggas från rondellen vid OKQ8 ut mot Frölunda naturreservat. Det kör ganska mycket bilar på sträckan från rondellen till korsningen Frölunda-Lennartsnäs, vilket gör att det inte känns så säkert att ta en promenad eller cykeltur på denna sträcka.

Jag tror att en cykel-/gångväg skulle öka den viktiga vardagsmotionen bland oss som bor på den sidan om järnvägen. Det skulle då kännas säkrare att en mörk novembereftermiddag ta cykeln in till centrum eller sin kompis i Tibble. Som det är nu så dras jag för att cykla eller promenera där ute när det är mörkt, vilket är synd eftersom forskning visar att stillasittandet är ett stort problem i Sverige idag och att vi har blivit dåliga på att använda våra ben eller cykeln som transportmedel.

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för ditt förslag!
  Kommunen har ju ingen mark där. Kommunen äger bara själva vägen från rondellen till en bit efter korsningen med Mjölkvarnsvägen.
  Det kommunen kan göra är att förhandla med markägarna om att få göra en gång- och cykelväg, om intresse finns från kommunens sida att anlägga en gång- och cykelväg där.
  Jag sänder ditt förslag vidare till tekniska avdelningen.

  Bästa hälsningar,

  Marcus Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy