Till senaste kommentaren

Bytesboden är stängd - inte miljö eller politisk korrekt !

Under många månader hade vi möjlighet att lämna gamla/nya saker (som var hela, rena och fungerande) och som vi inte behöver,  som andra kund få på Bytesboden på Brunna kretsloppscentral.
Nu är det stängt.
Det här är inte bra alls. Många av oss idag har för mycket hemma som inte behövs. Det är inte rationellt eller miljövänligt att kasta bort allt i soporna.
Vi måste samarbeta och kämpa för att rädda planeten och återanvända mer, och kommunen måste ta ansvar för att ge hjälp.

Kommentarer

 • Hej Gerson

  Tack för ditt inlägg och dina synpunkter, vi tar dessa vidare till ansvarig.

  Kommunens avfallsenhet utvärderar just nu verksamheten och definitivt besked kommer att kommuniceras när utvärderingen är klar.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Nu har bytesboden på Brunna kretsloppscentral öppnat igen.
  Men med öppettider som mycket få arbetande människor kan passa!
  Det innebär att sådana som jag som har ett vanligt 9-17-jobb inte kan lämna in saker som andra sedan kan få användning av.
  Se till att bytesboden håller öppet lördag och söndag under Kretsloppscentralens öppettider så att det åter kan vara en möjlighet för oss som vill ge prylar ett nytt liv och miljön en hjälp på vägen!!!

 • Hej Marie

  Tack för ditt inlägg!
  Vi förmedlar dina synpunkter till avfallschefen.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Hej igen

  Avfallschefen svarar att det känns tråkigt att behöva begränsa öppettiderna.
  Kommunen kommer att ha kampanjkvällar och kampanjhelger då vi håller boden öppen utöver ordinarie öppettider.
  Dessa datum kommer att annonseras via hemsidan och kommunens Facebooksida.

  Med vänlig hälsning
  Anette Kontaktcenter
 • Varför är öppettiderna begränsade om det känns "tråkigt"?
  Låt bytesboden vara öppen samma tider som kretsloppscentralen!
  De som arbetar där kan göra sitt jobb under de tider som de har i dag, vilket väl innebär att de går igenom och kastar det som är trasigt och sorterar det som kommit in? Resten av tiden kan den vara öppen utan personal som tidigare.
  Låt oss som har en massa prylar över lämna in dessa alla tider som kretsloppscentralen har öppet och låt alla som vill oavsett tidpunkt få återanvända prylarna. Varför ska kommunen gå mot en mindre miljövänlig lösning än den vi haft tidigare?
  Kampanjkvällar och kampanjhelger är en försämring! Kommunen borde jobba på att ta ett större miljöansvar, inte ett mindre!!!

 • Hej, tack för Ditt inlägg, jag återkommer med svar här så snart som möjligt.
  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej. Vi känner samma sak som ovanstående invånare. Vi går precis som beskrivits mot sämre service och intresse från kommunens sida att göra  återvinningsboden tillgänglig. Det är väl utan tvekan bra för alla parter när Vi som behöver göra oss av med föremål (som det ofta inte är något fel på) och De som gärna återbrukar dessa får möjlighet att göra det. Som sagt är det väl även i Upplands-Bro's kommuns intresse att verka för återbruk/remake!! Öppettiderna är minst sagt begränsade och är som beskrivits inte tänkta för de av oss som arbetar kontorstider. Nog är det väl möjligt att ordna öppet åtminstone en (1) dag under helgen?! Inte som sk. kampanjdagar.  
  // Helene
 • Hej!
  Även jag sällar mig till skaran som tycker det är tråkigt att bytesboden inte håller öppet under helgen, det är då många inklusive mig har möjlighet att åka till en i övrigt väl fungerande kretsloppscentral.
  Om viljan till ett återbruk verkligen finns hos kommunen borde detta gå att lösa, som det är nu slängs en massa väl fungerande saker som andra skulle kunna ha nytta av.
 • Hej, vi vidarebefordrar dina synpunkter till avfallsenheten så att det missnöje som finns kring beslut angående bytesboden kommer ansvarig till kännedom.

  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.