Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bygglov i raketfart

Hej.Hur kommer det sig att när den tidigare ägaren av en tomt i bro sökte bygglov, där ni nu ska förstöra tillvaron med modulbostäder till invandrare, sökte bygglov i nära tio år (enligt infomöte med kommunen ang modulbostäder) men inte fick bygglov, när det bara tar några veckor för er att fixa bygglov till dessa förbannade j-a modulbostäder i brunna? Yttligare en sak ni gör för att särbehandlar dem och pissar på er befolkning. Hur kommer det sig att ni inte tar bättre hand om er befolkning när det är vi som pröjsar för allt i kommunen?
Hur kommer det sig att de senaste åren har snöröjning, sandning, städning mm blivit märkbart mycket sämre?Vart tar pengarna vägen? Vi är en växande kommun med företag som kommer till brunna park och industriområden, befolkningen ökar hela tiden. = mer intäkter? Hur mycket pengar lägger ni på bostäder till nyanlända och på invandringen i helhet? Vill ni stå upp för era jobb och det ni gör kan ni presentera de siffrorna här utan att baka in dem i massa annat trams som ändå går att läsa fram... Får jag inte svar kommer jag fråga igen så besvära er inte med att blocka tråden eller ta bort den som ni brukar när frågorna blir obekväma.Trevlig helg

Kommentarer

 • Hej Kent!
  Du hade flera frågor om olika ämnesområden.
  Jag hör mig för om dessa och vi återkommer med svar i omgångar.

  Bästa hälsningar,
  Marcus Kontaktcenter
 • Hej Kent!
  Här kommer svar på dina två första funderingar.
  • Kommunen har via kommunala bolaget Upplands-Brohus ansökt om tidsbegränsat bygglov. Ärendet är fortfarande under behandling,, dvs lov har ännu inte beviljats. Bygglovet som sökts är tidsbegränsat och avser temporärt bostadsbehov. Kommunen arbetar kontinuerligt med att hitta permanenta bostadslösningar.
  • Avtalet kring snörröjning och upptagning har varit oförändrat under ett antal år och inriktning och ambitionsnivåer är samma i år som tidigare år. Viktigt är att komma ihåg att det finns en priolista för vilka vägar som plogas först och vilka som är sekundära. Kan du precisera vad du upplever som sämre?
  Bästa hälsningar,

  Marcus Kontaktcenter
 • Det som är sämre med plogning och snöröjning om man tittar på de senaste kanske 5 åren är att det lämnas massor på sidorna av gatorna, som om de kör en vända på alla gator, jämfört med ett antal år sedan då de plogade bort så gott som allt. Sedan vid sandning av gator används inte samma generösa mängd grus som förut. Ingen mening att sanda om det ligger 5 gruskorn per kvadratmeter.
  Ni får gärna svara på övriga frågor sedan tidigare också.
  Mvh
  Kent

  Kent
 • Vi vidarebefordrar dina synpunkter ang snöröjning och sandning till ansvarig.

  Med vänlig hälsning

  Anna Kontaktcenter
 • Hej Kent
  Här kommer svar från vår drifttekniker på tekniska avdelningen:
  Entreprenörerna på vinterunderhållet har som det beskrivs ovan ett oförändrat avtal denna säsong motsvarande de föregående åren och har samma ambitionsnivå samt prioriteringslista som tidigare. Vid plogning av en gata så skall snön ifrån körbanan delas och placeras ut längst sidorna på respektive väghalva vilket resulterar till snövallar längs sidorna av kommunens gator. Skulle gärna se att du preciserade i vilket område i kommunen som du upplever att sandningen har försämrats. 
  Tack för ditt inlägg!

  Med vänlig hälsning
  Jenny
 • Hej Kent!
  Här kommer svar på din återstående fråga.
  Bostäder till nyanlända sker genom Socialkontorets försorg. De nyanlända betalar hyra för sin lägenhet till kommunen.
  Kommunen har egentligen inga kostnader för de nyanlända under etableringstiden, dvs under de 2 första åren, eftersom det är statlig finansiering på detta.
  Kommunen fick extra stöd för mottagande av nyanlända 14,4 mkr för 2016. Av det stödet har 10,5 mkr använts och resterande medel gått in till kommunkassan.
  Av det stödet användes 308 tkr till Nyanländas boende.
  Läs gärna mer vad som står via denna länk http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-mycket-pengar-far-flyktingar/ 

  Bästa hälsningar,
  Marcus Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy