Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bilbränder och bilar i riskzonen

Tyvärr har vi haft rätt många bilbränder i kommunen den senaste tiden. Detta kanske främst är en fråga för Polisen men den drabbar kommuninnevånare.
Jag har noterat att de bilar som bränns ofta är bilar som lämnats av sina ägare och blivit stående en tid på någon parkering, ofta obesiktigad och avställd.
Såg t.ex en VW-bil på COOP Forums parkering i Kungsängen förra veckan. Den bilen har stått ett tag och är obesiktigad-körförbud. Bilen brändes nu i helgen.
Ibland kan man ju undra vilka det är som bränner bilar och ibland passar det bilens ägare ganska bra att bilen "råkar" brinna upp och försäkringspengar betalas ut.

Men ett sätt att förebygga dessa bränder kan vara att hålla uppsikt på parkeringarna i kommunen och se vilka bilar som blivit lämnade -då vet man vilka kandidaterna är till kommande bilbränder.

Kenneth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, tack för ditt inlägg. Jag vidarebefordrar det till ansvarig när det gäller skrotbilar/flyttning av bilar.
  Vänlig hälsning,

  Birgitta Kontaktcenter
 • Hej, här kommer ett svar från Tekniska avdelningen:
  Tack för dina synpunkter, dessa kommer att skickas vidare till Q-park som har hand om kommunens parkeringsövervakning på kommunens mark.

  Nära det gäller Coops parkering är kommunen inte markägare/fastighetsägare och bedriver därför ingen parkeringsövervakning där. Privata markägare ansvarar för sin mark, och för sin parkeringsövervakning. Privata markägare ska alltså i första hand själva kontakta fordonsägaren och be fordonsägaren att flytta sitt fordon. Fordonet kan flyttas enligt lagen om flyttning av fordon. Markägaren ska då kontakta en myndighet, ex kommunen (tekniska avdelningen) med en hemställan om flytt av fordon.
  Kommunen har tidigare fått information om ett fordon vid Ängsuddsvägen vid Coop. Kommunen har försökt informera fastighetsägaren förra veckan via epost, men än så länge har ingen hemställan inkommit. Om fastighetsägaren inte tar sitt ansvar har kommunen(miljöenheten) möjlighet som tillsynsmyndighet att ålägga fastighetsägaren om att fordonet måste flyttas.

  Vänlig hälsning,

  Birgitta Kontaktcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy